Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Latvijas un Igaunijas arhitektu diskusija Doma dārzā

Easyget.lv, 01.08.2013. 11:07

5. augustā plkst. 19:00 Rīgas Doma dārza brīvdabas mākslas galerijā, kur pašlaik apskatāma Latvijas ekspozīcija "Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā", kas piedalījās Venēcijas biennāles 13. Starptautiskajā arhitektūras izstādē, notiks diskusijas un darbu prezentācijas, kurā piedalīsies Latvijas un Igaunijas arhitektūras un mākslas pārstāvji, informē "MansDoms" projekta vadītājs Gatis Vectirāns.

Turpinot šīs vasaras Rīgas Doma dārza mākslas galerijas izstāžu ciklu, Rīgas iedzīvotājiem un viesiem no 14. jūlija līdz 8. augustam ir iespēja klātienē novērtēt Latvijas ekspozīciju Venēcijas biennāles 13. Starptautiskajā arhitektūras izstādē, kas norisinājās pērnā gada vasarā. Šis kopdarbs eksponēts Rīgā sadarbībā ar sabiedrisko kustību “Mans Doms”, kuratori Ievu Kalniņu, arhitekti Līgu Apini un radošo apvienību "Other Side Studio".


Diskusijās, kuras norisināsies Doma dārzā, abu valstu pārstāvji dalīsies pieredzē par valsts reprezentāciju un ieguvumiem, piedaloties starptautiskās arhitektūras izstādēs, kā arī stāstīs personiskus iespaidus un sajūtas, kas rodas, gatavojoties pasaules līmeņa izstādēm.

Latviju pārstāvēs vairāki eksperti – arhitekti Edgars Treimanis, Uģis Šēnbergs, Reinis Liepiņš, mākslinieks Ivars Mailītis, kā arī Latvijas ekspozīcijas “Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā” autori. Savukārt no Igaunijas ieradīsies pagājušā gada Venēcijas biennāles Starptautiskās arhitektūras izstādes Igaunijas paviljona projekta ”How long is the life of a building?” radošā komanda – objekta kuratore Tüüne-Kristin Vaikla, komandas līderis Urmo Vaikla, kā arī Ingel Vaikla un Ann Mirjam Vaikla. Visi diskusijas dalībnieki iepriekš guvuši pieredzi, piedaloties Venēcijas biennāles Starptautiskajās arhitektūras izstādēs vai citās plaša mēroga izstādēs.

Doma dārzā klātienē vēlreiz baudīt instalāciju „Iekšējā brīvība. Rīgas iela Venēcijā”, kā arī arhitektūras profesionāļu sniegumu aicināti visi interesenti.

Dalība lekcijā bez maksas.

Ekspozīciju Rīgā organizē biedrība “Ascendum” un Laikmetīgās mākslas institūts.

Plašāk par pasākumu: www.mansdoms.lv

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV