Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Šogad Rīgas vasaras skolas uzmanības centrā būs galvaspilsētas salas

Easyget.lv, 01.08.2013. 13:45

Vasaras skolas temats ir Rīgas apkaimju identitāte, un to šogad jau trešo gadu pēc kārtas pētīs un īsfilmās iemūžinās ārvalstu žurnālistikas, filmu un mediju studenti.

Sestdien, 3.augustā, tiks atklāta Rīgas vasaras skola, kuru rīko Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultāte.

Lai gan Rīga starptautiski nav pazīstama ar tās salām, šovasar studenti savas īsfilmas uzņems tieši dažādās Latvijas galvaspilsētas salās, tai skaitā Andrejsalā, Kundziņsalā, Ķīpsalā, Lucavsalā, Mangaļsalā un Žaķusalā. Kā ierasts, studenti strādās nelielās radošās grupās, dalot filmu veidošanas procesu starp dažādu valstu dalībniekiem.

26 dalībnieki pārstāvēs 16 dažādas valstis: Meksiku, Nigēriju, Azerbaidžānu, Turciju, Gruziju, Horvātiju, Slovēniju, Austriju, Slovākiju, Vāciju, Čehiju, Ukrainu, Poliju, Igauniju, Lietuvu un Latviju. Šogad pirmo reizi vasaras skolā iesaistīsies arī vidusskolēni no dažādiem Latvijas reģioniem, kuriem inetresē dokumentālo filmu veidošana un audiovizuālā žurnālistika.

Rīgas vasaras skolas atklāšana notiks sestdien, 3. augustā, piknikā uz kuģīša Daugavā. Vasaras skola ilgs vienu nedēļu un tajā notiks lekcijas, semināri, filmēšana, video motēšana un dažādi socializēšanās pasākumi, piemēram, starptautisko ēdienu vakars un Baltijas filmu vakars. Visi interesenti ir acināti uz vasaras skolas filmu pirmizrādēm un noslēgumu sestdien, 10. augustā plkst. 19.00. Pasākums norisināsies Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātes Berlina auditorijā, Lomonosova ielā 1A.

Rīgas vasaras skolu organizē Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļa sadarbībā ar vairākiem partneriem. Vasaras skolu atbalsta valsts pētījumu programma „Nacionālā identitāte” un Live Rīga, stipendijas vairākiem ārvalstu dalībniekiem piešķīrusi Valsts Izglītības attīstības aģentūra. Vairāk informācijas par Rīgas vasaras skolu, kā arī iepriekšējo gadu īsfilmas var atrast www.rigasummerschool.eu vai vasaras skolas Facebook profilā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV