Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rēzeknes pilsētas svētki „uzfilmēti”

Easyget.lv, 06.08.2013. 17:17

Rēzeknes pilsētas svētki „Dzīve kā kino…” ir aizritējuši, priecējot pilsētas iedzīvotājus un viesus gan ar laikmetīgās mākslas un kino izpausmēm pilsētas vidē, gan ar radošām izklaidēm viduslaiku stilā, gan ar koncertiem un svētku gājieniem. Trīs svētku dienas gluži kā trīs kino sērijas ir „uzfilmētas” un redzētais, dzirdētais un izjustais glabāsies katra svētku apmeklētāja atmiņā.
Rēzeknes pilsētas svētki „uzfilmēti”

Galerijas:

Pilsētas svētki iesākās ar Starptautisko laikmetīgās mākslas un mūzikas festivālu „Seven Hills Fest”, kad varēja dziļāk iepazīt dažādus ielas mākslas veidus. Pa dienu – vairākas moderno deju un mūzikas grupas no 8 valstīm – gājēju promenādē improvizēja un savstarpēji sacentās, bet vakara koncertā pārsteidza ar enerģiskiem priekšnesumiem, izpelnoties skatītāju ovācijas.

Vakara koncertos populārās Latvijas mūziķu grupas - „Borowa MC”, Sovvaļnīks, „Astro’n’out”, „Mielavs un Pārcēlāji”, „Double Faced Eels” un „Sacramental” tika sagaidītas ar sajūsmu un ne tikai skatītāji, bet arī mūziķi ir guvuši gandarījumu un emocionālu piepildījumu ilgam laikam.

Nākamajā dienā ļaudis pulcējās Rēzeknes pilskalnā, kur varēja izbaudīt viduslaiku noskaņas. Te vairākas dienas apmetnēs dzīvoja Latvijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas vēstures rekonstrukciju klubi, kuri svētkos demonstrēja gan viduslaiku karotāju cīņas paņēmienus, gan aicināja uzdejot un iesaistīties rotaļās, stafetēs un radošās darbnīcās.

Ja izrotāto bērnu un leļļu ratiņu parāde Rēzeknē jau ir ierasta un tajā arī šoreiz vecāki pārsteidza ar izdomu un ieguldīto darbu, tad iestāžu un uzņēmumu svētku gājiens gan šogad notika pirmo reizi. Rēzeknes uzņēmēju un iestāžu darbinieku atsaucība iepriecināja, jo pirmais pilsētas svētku gājiens pulcēja kopā 25 komandas un gandrīz 600 dalībniekus.

Foto: Rēzeknes pilsētas svētki 2013. Foto (c) A.Tolopilo foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV