Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dailes teātris viesosies Valmierā

Easyget.lv, 07.08.2013. 15:14

23.augustā ar izrādēm „Eņģeļi Amerikā” un „Mīļais melis” Dailes teātris viesosies Valmieras drāmas teātrī, informē teātra pārstāve Liene Jakovļeva.
Dailes teātris viesosies Valmierā

23.augustā valmierieši varēs noskatīties divus Dailes teātra iestudējumus. Lielajā zālē tiks rādīts amerikāņu dramaturga Tonija Kušnera drāmas „Eņģeļi Amerikā” iestudējums, - „gejiskas fantāzijas par valstiskām tēmām 2 daļās”. Ļaudis ir pārdzīvojuši tūkstošgadi, un cilvēka sirds dzīvo lūzdama. Pasaulē valda materiālisma triumfs un veiksmīgo cilvēku noteiktie likumi. Eņģeļi ir izzuduši. Vai arī tomēr ne? Šie cilvēki nemaz nelīdzinās cits citam, bet viņu likteņi ir nesaraujami savijušies, viņiem pašiem par to pat nenojaušot. Ietekmīgs jurists, kurš uzzina, ka drīz mirs; viņa palīgs mormonis, kurš apzinās savu homoseksualitāti, kaut arī tas nav visai labi no reliģiskā viedokļa; viņa sieva mājsaimniece, kura cieš no uzmanības trūkuma un uztver realitāti medikamentu radītā fantastiskā formā; iemīlējies pārītis, no kuriem viens ir slims ar AIDS un kuram eņģelis paziņo, ka viņš ir pravietis... Kā visi šie ļaudis ir saistīti? Lomas izrādē atveido Harijs Spanovskis, Ivars Auziņš, Ieva Segliņa, Indra Briķe, Intars Rešetins, Lauris Subatnieks, Gints Grāvelis un Elīna Dzelme. Izrāde „Eņģeļi Amerikā” ir LTV1 raidījuma „100 g kultūras" balvas „Kilograms kultūras" ieguvēja, kā arī saņēmusi vairākas „Spēlmaņu nakts 2012/2013” nominācijas – aktrise Ieva Segliņa nominēta balvai Gada aktrise, bet aktieri Harijs Spanovskis un Ivars Auziņš izvirzīti balvai Gada aktieris otrā plāna lomā. Līdz 16 gadiem izrādi skatīties nav ieteicams.

Mazajā zālē vienlaikus būs iespēja redzēt Kārļa Auškāpa iestudēto izrādi „Mīļais melis”. Komēdijā, kas veidota pēc Džordža Bernarda Šova un Stellas Kempbelas vēstulēm, spēlē Olga Dreģe un Juris Strenga. „Es neko neprasu, tikai to, lai viss būtu tā, kā es vēlos!” – tik bezkaunīgs teiciens var piederēt vienīgi sarkastiskajam īru dramaturgam Džordžam Bernardam Šovam. Ironiskais autors un angļu aktrise misis Stella Kempbela gandrīz pusgadsimtu viens otram raksta simtiem vēstuļu. Tās ir mīlas vēstules un oficiālas vēstules, laimīgas un skumjas, cerību pilnas un izmisīgas, - vesela mūža vēstules. Speciāli Stellai Kempbelai Šovs saraksta savu slaveno lugu «Pigmalions», stāstu par fonētikas profesoru Higinsu, kurš no mazās, notašķītās puķu pārdevējas Elīzas izveido augstākās sabiedrības dāmu.

Abu izrāžu sākums ir plkst.18.30. Biļešu cenas uz izrādi „Eņģeļi Amerikā” - no 6 līdz 9 latiem, uz izrādi „Mīļais melis” – 8 lati. Biļetes var iegādāties „Biļešu Paradīzes” un Valmieras drāmas teātra kasēs.

Foto: Izrāde „Eņģeļi Amerikā”. Foto (c) Jānis Deinats

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV