Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Foto: Aizvadīti Līvu svētki Mazirbē

Easyget.lv, 08.08.2013. 12:21 | komentāri (1)

3. augustā Mazirbē notika ikgadējie Lībiešu svētki, pulcinot kādreizējos piekrastes ciemu ļaudis, lībiešu ģimeņu pēcnācējus un draugus, paziņas, kā arī lībiešu muzikālas kopas.
Foto: Aizvadīti Līvu svētki Mazirbē

Galerijas:

Arī šogad svētku viesu vidū lībiešu radniecīgo tautu viesi - Somijas Republikas vēstniece PirkkoHemelainenas kundze, somu dokumentālā kino režisors Mikko Piela, Ungārijas vēstniecības pārstāvis Valer Palkovits, Igaunijas Nacionālās bibliotēkas sieviešu koris un Krievijas Federācijas Somugru kultūras centra delegācija. Svētku sveicienus un laba vēlējumus visi klātesošie saņēma no pašmāju amatpersonām – Saeimas deputātes Inas Druvietes un Dundagas novada domes priekšsēdētāja Gunāra Laicāna.

„Skaists ir šis krasts!” – to apliecināja gan sveicieni Jūras mātei, gan brašie Tukuma pūtēji un pasakainie Tukuma vidējās paaudzes deju kopas „Svīta” dejotāji, gan aizraujošā svētku koncerta programma, kuras galvenie varoņi bija 12 lībiešu ciemu kādreizējie un tagadējie ļaudis.

Vēl spilgtākus svētkus darīja Saunaga mākslinieku Helēna un Ivara Heinrihsonu un Irēnas Lūses darbu izstāde Tautas namā, dokumentālās filmas „Pēdējie lībieši? (1995) noskatīšanās, iespēja satikt pašu filmas autoruMikkoPiela, iegādāties vērtīgas grāmatas par lībiešu vēsturi, kultūru un valodu, oriģinālas rotas un tautas mākslas darinājumus.

Lībiešu bērnu un jauniešu nometnes „Mierlinkizt 2013” priecēja svētku kolektīvus un viesus ar oriģinālu piemiņas velti.
Ļaužu pārpildītā Lībiešu tautas nama zāle bija patiesi emocionāli uzlādēta, skatoties I.Ziedoņa „Kurzemītes” teatralizēto uzvedumu bijušo Jaunatnes teātra aktieru izpildījumā.

Krēslai iestājoties, deju laukumā svētku zaļumballe pamazām, bet noteikti, uzņēma apgriezienus Rīgas grupas „Pirmais kurss” muzikālajā vadībā.
Ikviens svētku dalībnieks varēja atrast sev tīkamāko svētku akcentu un krāsu, bet brīnišķīgādiena- saulaina, silta un labestības pilna, vēstīja: „Skaists ir šis krasts!”

„LīvõdĪt” ( Līvu (lībiešu) savienība) pateicas visiem svētku finansiālajiem atbalstītājiem – Dundagas novada domei, Kolkas pagasta pārvaldei, A/S Ventbunkers, SIA Kurekss, individuālajiem ziedotājiem, visiem brīvprātīgajiem un labo domu autoriem.

Foto: Līvu svētki Mazirbē. Foto (c) Anrijs Požarskis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV