Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Uz kinoekrāniem iznāk provokatīva drāma “Divas mātes”

Easyget.lv, 09.08.2013. 08:49

Piektdien, 9.augustā, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt režisores Annes Fonteinas („Hloja”, „Koko pirms Šaneles”) jaunāko filmu „Divas mātes" (“Two Mothers”/”Adore”).
Uz kinoekrāniem iznāk provokatīva drāma “Divas mātes”

“Divas mātes” ir jutekliska drāma par draudzību, mīlestību un kaislību, kurā titullomas izpilda izcilas aktrises – Naomi Votsa (Naomi Watts), kas atzinību ieguvusi pēc filmām “Malholandas ceļš”, “21 grams”, “Karalis Kongs”, “Austrumu solījumi”, “Neiespējamais” un citām filmām, kā arī saņēmusi divas ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas, un Robina Raita (Robin Wright), kura zināma pēc tādām kinolentēm kā “Forests Gamps”, “Princese līgava”, TV seriāla “Santabarbara” un citiem darbiem.

Filmas darbība risinās klusā Austrālijas piejūras mazpilsētā, kurā kaimiņos dzīvo divas bērnības draudzenes Lila (Naomi Votsa) un Roza (Robina Raita) ar saviem pieaugušajiem dēliem. Abu sieviešu senā draudzība tiek pakļauta pārbaudījumiem, kad viņas iemīlas viena otras dēlā. Bailēs no apkārtējo nosodījuma, viņas cenšas šīs attiecības paturēt noslēpumā, tomēr kādudien neparastie mīlas sakari nāk gaismā. Sieviešu mierīgā dzīve draud sabrukt, bet jaunajiem puišiem jāizvēlas starp kaislību un "piedienīgām" attiecībām.

Provokatīvā drāma pirmizrādi piedzīvoja šī gada Sandensas filmu festivālā, kā arī tiks demonstrēta Monreālas filmu festivālā augusta nogalē. Filmas scenāriju rakstījis Kristofers Hemptons („Piedošana”, „Bīstamā metode”), un tam pamatā ir ievērojamās britu rakstnieces Dorisas Lesingas romāns „Vecmāmiņas". Aktrise Naomi Votsa par lomu šajā provokatīvajā lentē: “Mani uzrunāja filmas scenārijs, kā arī attiecības un pretrunas starp abām galvenajām varonēm. Dažos vārdos – tas ir spēcīgs, izaicinošs. Šī ir ļoti oriģināla filma.” Savukārt režisore Anne Fonteina, kurai šī ir pirmā filma angļu valodā, intervijā atklāj: “Es domāju, ka filmas nobeigums, kas nesniedz tiešas atbildes, ir tās spēks. Skatītājiem tiek dota brīvība domāt un interpretēt, es neuzspiežu morāles normas.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV