Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Rīgā atklās Gata Cīruļa un Katyas Rekas darbu izstādi "Jukas"

Easyget.lv, 09.08.2013. 14:58 | komentāri (1)

Pirmoreiz Rīgā būs skatāma Gata Cīruļa un Katyas Rekas, New Mexico Valsts Universitātes (ASV) profesoru dizainā un mākslā, darbu izstāde.
Rīgā atklās Gata Cīruļa un Katyas Rekas darbu izstādi "Jukas"

No 10. augusta Agijas Sūnas mākslas galerijā tikai vienu nedēļu būs apskatāma divu Amerikas mākslinieku jaunrades izstāde „Jukas“ - Katyas Rekas konceptuālās grāmatas un Gata Cīruļa gleznotie objekti. Visi eksponētie darbi darināti Latvijas karstajā vasarā Zaļeniekos lauku mājā no vietējiem materiāliem.

„Improvizācija un reakcija uz apkārtējo vidi ir bieži sastopams motīvs mūsu mākslā. Maijā, kad lidojām uz Latviju, nolēmām veidot izstādi par mājām. Par to, kā mēs saprotam vai redzam mājas šajā modernajā un mainīgajā pasaulē. Mēs radījām darbu kolekciju kā savstarpēju dialogu par to, ko nozīmē māja mums,“ stāsta Gatis Cīrulis.

Mākslinieki Gatis Cīrulis no Zaļeniekiem un Katya Reka no Kijevas katrs pa dažādiem ceļiem nokļuva ASV, kur nu jau dzīvo 15 gadus. Abi ir absolvējuši un ieguvuši maģistra grādu mākslā Indianas Universitātē Blūmingtonā, pēc tam starptautiskus apbalvojumus un atzinības mākslā un dizainā. Regulāri piedalās izstādēs Amerikā un šovasar arī Latvijā.

Izstāde „Jukas – ceļš uz mājām“ līdz 19.augustam skatāma Vecrīgā Agijas Sūnas mākslas galerijā. Vairāk: www.galerijaasuna.lv

Foto: Gatis Cīrulis. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV