Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Galerijā BetaNovuss atklās vienas dienas keramikas izstādi

Easyget.lv, 12.08.2013. 12:31

Šodien, 12.augustā, AB dambī galerijā BetaNovuss plkst. 16.00 tiks atklāta vienas dienas izstāde „Vīrišķais un sievišķais keramikā”, informē Ilze Bumbiere. Izstādes darbi tapuši laikā no 2. līdz 11. augustam Zvārtavas pilī notikušajā starptautiskajā keramikas simpozijā „Simpozijs ar Meistariem Ilonu Romuli un Tomasu Daunoru – vīrišķais un sievišķais keramikā” laikā.

Sākotnēji simpozijs tika iecerēts kā Ilonas Romules un izcilā keramiķa Pētera Martinsona vadīts pasākums. Keramiķu interese par dalību simpozijā bija ļoti liela. Taču notika negaidītais un, Pēterim Martinsonam 2. augustā aizejot aizsaulē, bija jāmeklē jauns meistars. Tomas J. Daunora ir izcils lietuviešu keramiķis, un simpozija organizētāji un dalībnieki ir ļoti pateicīgi viņam par iesaistīšanos simpozija vadīšanā. Tā bija arī lieliska keramikas meistarklases paraugstunda visiem simpozija dalībniekiem.

Simpozija laikā divpadsmit lieliski keramiķi no dažādiem materiāliem – šamota, akmens masas un porcelāna - veidoja savus izpratnei par vīrišķo un sievišķo atbilstošus objektus. Darbi tika dedzināti Zvārtavas malkas ceplī, kā arī vairāki dedzinājumi tika veikti elektriskajos cepļos.

Simpozijā piedalījās arī mākslinieki francūzis Klods Ausāžs (Claude Aussage), somiete Mia Kallio, Inita Reimadova, Ekaterina Suhareva no Krievijas u.c. Mākslinieki atzīst, ka Zvārtavas atmosfēra un aura ļauj lieliski radoši strādāt un simpozija organizatori ir darījuši visu, lai mākslinieki labi justos un varētu pilnībā nodoties darbam.

Simpozija izstādes atklāšana notiks 12. augustā plkst. 16.00 AB dambī Galerijā BetaNovuss.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV