Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Iznāk Ingvara Ambjērnsena grāmata bērniem "Samsons un Roberto"

Easyget.lv, 14.08.2013. 14:12

Izdevniecība "Liels un mazs" laiž klajā norvēģu rakstnieka Ingvara Ambjērnsena (Ingvar Ambjørnsen, 1956) grāmatu pirmskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem "Samsons un Roberto", ko tulkojusi Jolanta Pētersone un ilustrējis norvēģu mākslinieks Pērs Dībvīgs (Per Dybvig), informē izdevniecības pārstāve Kristīne Dzene.

Ingvars Ambjērnsens sarakstījis trīs spraigus stāstus par suni Samsonu un kaķi Roberto, kuri saimnieko mazā viesnīciņā - Fjordglētas pansijā. Tur sākumā ir mazliet neomulīgi, jo naktīs klejo spoks, taču cits pēc cita viņiem palīgā nāk draudzīgi kaimiņi - āpsene, ūdrīte un stārķis. Un drīz vien sarodas arī viesi - to vidū ir pat slavena kraukļu pankroka grupa un tuncis miljonārs! Taču ik pa laikam pansijas iemītniekiem jābūt gan asprātīgiem izgudrotājiem, gan īstiem detektīviem, lai atklātu noslēpumus un izvairītos no nepatikšanām.

Ingvars Ambjērnsens ir viens no visvairāk lasītajiem mūsdienu norvēģu rakstniekiem, viņš raksta gan bērniem, gan pieaugušajiem. Īpaši populāru autoru padarīja četras 90. gados izdotas grāmatas, kuru galveno varoni sauc Ellings, un filma "Ellings", kas 2001. gadā tika nominēta Oskara balvai.

Autors ir izcils sižeta veidošanas meistars, kura grāmatas spēj aizraut un noturēt bērnu uzmanību. Viņa prasme realitātes vērojumus asprātīgi savienot ar sabiedrībā populāru stereotipu apspēli un brīvu fantāzijas lidojumu visvairāk līdzinās bērnu rotaļai: stāstos, kur dzīvnieku tēlos pārnestas cilvēku pasaules norises, tiek izmēģinātas dažādas sociālās lomas, taču ir iespējami arī pavisam neticami iztēles pavērsieni.

Grāmatas atvēršanas pasākums "Pansijā pie Samsona un Roberto" notiks Rīgas pilsētas svētku laikā, 18.augustā pulksten 15.00 Vērmanes dārzā. Ar grāmatas varoņiem un notikumiem lasītājus iepazīstinās JRT aktieris Edgars Samītis un redaktore Inese Zandere. Pansijas viesi tiks cienāti ar bumbieru limonādi, bet tiem, kas pēc dzirdētā pratīs uzzīmēt suņa Samsona un kaķa Roberto portretus, būs iespēja piedalīties jaunās grāmatas eksemplāru izlozē.

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Eiropas Komisijas atbalstu.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un mājas lapā www.lielsmazs.lv, grāmatas nopērkamas arī visos lielākajos grāmatu veikalos, specializētajā bērnu grāmatu veikalā "Grāmatu karuselis", t/c "Spice", galerijā "Istaba" K. Barona ielā 31A, veikalā "Lukabuka opera" Aspazijas bulvārī 3, veikalā "M50" Miera ielā 50 un citur.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV