Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Laine Kainaize atklās personālizstādi „Es gleznoju”

Easyget.lv, 14.08.2013. 14:41

No 20. augusta līdz 20. septembrim Latvijas Mākslinieku savienības galerijā būs skatāma Laines Kainaizes gleznu izstāde „Es gleznoju”.
Laine Kainaize atklās personālizstādi „Es gleznoju”

„Nosaukums „Es gleznoju” ietver sevī pagātnes laiku. Uz jautājumu „ko es darīju?” atbilde ir – „es gleznoju!””, izstādes nosaukumu skaidro māksliniece, „bet arī tagadnes formā atbilde uz šo pašu jautājumu ir tāda pati. Tātad cauri laikiem un piepildot laiku ar šo darbību, process ir tas pats, bez pārtraukuma.” Par to liecina izstāde, kurā ietverti gleznojumi no 80. un 90. gadiem līdz šodienai. Liela daļa gleznu tapuši ciešā dabas kontaktā - vai tā būtu ainava, portrets, akts vai klusā daba. Darbi tapuši plenēros Sēlijā, Ķeipenē, Vestienā un daudzās citās Vidzemes, Latgales un Kurzemes vietās. Bieži iesākti dabā, bet turpināti un pabeigti jau telpā. „Kad strādā no dabas, tā palīdz, uzlādē, teic priekšā, rāda ceļu, bet, jo ilgāk es dzīvoju, jo vairāk gribas izpausties kompaktāk, lakoniskāk, brīvāk. To visu kopumu varētu saukt par manām kompozīcijām,” savu daiļradi raksturo Laine Kainaize.

Māksliniece iecienījusi atainot Latvijas dabu, bet arī tās vietas, kur būts, – Itālija, Norvēģija, Vācija, Francija, Spānija - likušas meklēt un atrast formu, kā liecināt par redzētā, atklātā, pārdzīvotā ietekmi.

Visi darbi gleznoti ar eļļas krāsām uz lielākoties pašas mākslinieces gruntētiem audekliem. Atklāšanas dienā tiks prezentēts arī Laines Kainaizes katalogs.

Atklāšana notiks 20. augustā plkst. 17:00 Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, 11. novembra krastmalā 35.

Foto: Publicitātes foto

 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV