Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Filmas „Asinis un šokolāde” apskats

Nils Auziņš, 24.05.2007. 08:50 | komentāri (3)

Īsti nemāku izskaidrot, ko nozīmē jēdziens „trash moovie”, bet skatoties šo kino gabalu intuitīvi nāk apskaidrība. Ja vienā maz budžeta filmelē var iebāzt „urlu” estētiku, starpsugu attiecības, briesmīgu fona mūziku un smieklīgus specefektus, tad tas nekas cits nevar būt.
Filmas „Asinis un šokolāde” apskats
Stāsts ir par vilkaču meitēnu vārdā Viviena , kura dzīvo Rumānijā un strādā šokolādes veikaliņā. Vilkaču baram, lai izdzīvotu ir jātusējas vienā aplociņā, bet šai spraunajai vilkatei īsti nepatīk ortodoksāli maskulīnais burziņš un viņa kaitējas ar cilvēku-mākslinieku. Tas ir noziegums vilkaču vidū un pie tam Viviena ir apsolīta bara vadonim Gabrielam. Nākas izvēlēties starp baru, tradīcijām vai lielo mīlu. Kā jūs domājat, ko izvēlējās galvenā varone? Protams, protams....

Vilkačiem izrādās ir problēmas izprast cēloņu un seku attiecības. Tie nogalina cilvēkus, bet kad cilvēki atriebjas, tie nesaprot kas par lietu. Bara vadonis katru savu darbību pamato kā atriebību cilvēcei un pats tam svēti tic. Atgādina kaut ko no politikas un vilkačiem izrādās viss notiek gluži tāpat kā pie cilvēkiem.

Filmas ideja atkal nāk no grāmatas, bija tāds tīņiem paredzēts romāns ar tādu pašu nosaukumu, bet Katjai von Garnjē ar to nebija gana un radās šī filma. Kopējā aina atgādina kaut ko līdzīgu tiem lētajiem seriāliem, kurus iepērk televīzija, lai priecētu skatītājus tuvumā un tālumā. Kaut kāda „Bafija pret vampīriem”, „Amulets” vai kaut kas tādā garā. (piedodiet ja kaut ko te jaucu, neatceros, kad pēdējo reizi skatījos tv, bet tas bija pirmais, kas iešāvās prātā)

Par ko ir filma noteikti būs skaidrs tiem, kam gadījās redzēt „ Underworld”, kurā plosījās vampīri un vilkači. Šoreiz tikai budžets ir krietni plānāks un droši vien tāpēc vampīrus nesanāca pasūtīt vai arī vampīri pasūtīja Katju von Garnjē, jo šoreiz ir tikai un vienīgi vilkači. Ja jau sirdī iezogas netaisnības rūgtums dēļ tā, ka šeit nav gotiskas vampīr-dāmiņas, kuru melnais apģērbs apzināti izceļ bālo dekoltē, tad pavisam šķērmi paliek, kad filmas gaitā tiek prezentēts pirmais vilkacis. Vīrietis palecas gaisā, nozibsnī gaisma, čiki briki, zemē nokrīt vilks. Jā jā, nevis kaut kāds vilkacis, bet kaut kāds kārns lopiņš, kurš izskatās tik švaks it kā būtu izīrēts no zoodārza. Te nu bija specefekti!

Mazs budžets ir šķērslis daudzām lietām, bet ne attaisnojums. Nereti ierobežoti līdzekļi liek atmodināt radošo izdomu un labi rezultāti nav tikai naudas jautājums. Protams, ja radošā dzirksts nedeg tik spoži kā gribētos un pie tam kārojas dižus specefektus aiz kuriem noslēpties, tad iznākums ir tāds kāds ir – bariņš novārgušu vilku tiek spiesti dzenāt pa mežu kaut kādu amerikāni un aplaužas ne pa jokam. Vārdu sakot vareni.

Lomās: Agnes Bruckner, Hugh Dancy, Olivier Martinez, Kata Dobo, Bryan Dick
Mājaslapa : http://www.mydarkestsecrets.com/





» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV