Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāks veidot Gaismas pils Tautas grāmatu plauktu

Easyget.lv, 15.08.2013. 16:50

20. augustā pulksten 17 Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 ikviens aicināts uz akcijas „Tautas grāmatu plaukts” atklāšanu ar vadmotīvu “Īpaša grāmata īpašā vietā”.
Sāks veidot Gaismas pils Tautas grāmatu plauktu

Akcija ir iespēja dāvināt bibliotēkai sev nozīmīgu un īpašu grāmatu, lai to kopā ar dāvinātāja ierakstīto vēstījumu lasītu cilvēki šodien un arī nākamajās paaudzēs. “Tautas grāmatu plaukts” tiks izvietots Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunās ēkas ātrijā un sliesies piecstāvu mājas augstumā. Arhitekts Gunārs Birkerts stikla konstrukcijā izkārtoto grāmatu sienu ieplānojis kā vienu no centrālajiem ēkas elementiem.

Katrs iedzīvotājs aicināts dāvināt vienu sev nozīmīgu grāmatu kopā ar pašrocīgi titullapā ierakstītu veltījumu vai personisku stāstu. Varbūt tajā ir iespiests zīmogs vai kafijas traips, atzīmēti mīļākie citāti? Grāmata pārlasīta neskaitāmas reizes, iegādāta par pirmo algu vai apceļojusi pasauli?

Grāmatas tiks gaidītas Rīga 2014 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 (Rīgā) līdz 15. septembrim un visās Latvijas bibliotēkās līdz 1.novembrim. Kā apliecinājumu par dalību akcijā cilvēki saņems grāmatzīmes, kas tapušas ar reklāmas aģentūras “DDB Latvia” un Jelgavas tipogrāfijas atbalstu. “Tautas grāmatu plaukta” apjoms ir pāris desmiti tūkstoši grāmatu, tāpēc akcijas rīkotāji mudina iedzīvotājus pasteigties un grāmatas iesniegt laicīgi.

“Tautas grāmatu plaukts” būs pieejams ikvienam lasītājam, tiek veidota arī interneta vietne, kurā akcijas dalībniekiem un citiem interesentiem būs iespējams iepazīties ar dāvināto grāmatu nosaukumiem, autoriem, tautas grāmatu lasīšanas kanonu un citām ar akciju saistītām aktualitātēm.

Projektu “Tautas grāmatu plaukts” īsteno Latvijas Nacionālā bibliotēka sadarbībā ar LNB Atbalsta biedrību un nodibinājumu “Rīga 2014”. Projektu atbalsta reklāmas aģentūra “DDB Latvia” un Jelgavas tipogrāfija.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV