Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Muzikālais teātris 7 Kuldīgā noslēgs devīto sezonu

Easyget.lv, 20.08.2013. 12:07

23. augustā Ikšķilē un 24. augustā Kuldīgā pēdējo reizi būs skatāmas latviskā stilā ieturētā iestudējuma „Bitīt rožu dārziņā” izrādes, informē Izklaides producentu grupas 7 pārstāve Maija Tālberga.

Sirsnība, tautas izauklēta patiesība un latviešiem tik mīļā sadziedāšanās raksturo „Muzikālā teātra 7” vasaru. „„Mazie dziesmu svētki” ir izdevušies, priecājas Latvijas Nacionālā teātra aktieris Mārtiņš Brūveris, kura spēlētais Indulis Zvaigznīte iejūtas virsdiriģenta ampluā, vienojot dziesmā skatītājus un izrādes dalībniekus: „Diriģenta lomā esmu pirmo reizi dzīvē. Izrādes laikā pazūd robeža starp aktieriem un skatītājiem un labi zināmās dziesmas dzied visi. Tā ir lieliska sajūta, kad vienojamies dziesmās un ir mazliet skumīgi, ka atlikušas vairs tikai divas izrādes.”

Jautrības luga „Bitīt rožu dārziņā” tapusi pēc latviešu teātra tēva Ādolfa Alunāna lugas „Seši mazi bundzinieki” motīviem un vēstī par laiku, kad mūsu senči tikai mācījās būt par saimniekiem. Sadziedāšanās izrādes laikā saskan ar visai zīmīgo lugas norises gadu – darbība notiek 1873.gada pavasarī, dažus mēnešus pirms pirmajiem Latviešu dziedāšanas svētkiem.

„Bitīt rožu dārziņā” radošo kodolu šogad veido režisors Voldemāra Šoriņš, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, scenogrāfs Jānis Jansons, muzikālais producents Atis Auzāns un dramaturgs Kārlis Anitens kostīmu mākslinieka ampluā. Lomās: Voldemārs Šoriņš, Akvelīna Līvmane, Jānis Skanis, Jolanda Suvorova, Zigurds Neimanis, Mārtiņš Brūveris, Ērika Eglija, Kārlis Anitens, Alberts Kivlenieks, Marta Līne, Kaspars Brūvelis, Sergejs Ivanovs, Artūrs Noviks, Marita Krūskopa, Vivita Jansone un Oranžā kora meitenes – Olga Stupiņa, Anita Levša un Inta Ļaksa.

Pēc pēdējās izrādes Kuldīgā „Muzikālā teātra 7” vadība un aktieri nāks klajā ar rūpīgi pārdomātu paziņojumu. „Mēs deviņas vasaras esam braukuši pa Latviju, mūsu izrādes ir noskatījušies vairāk nekā 300 tūkstoši skatītāju, esam bijuši gan ugunī, gan ūdenī šī vārda tiešajā un pārnestajā nozīmē. Esam vērojuši Latvijas ļaudis, un mums ir kāds ļoti būtisks paziņojums, ko savai tautai teikt. Šis aicinājums ir dzimis mūsu sirdīs un jūtam, ka pienācis īstais brīdis to paust. Tiešas saistības ar politiku tam nebūs, lai gan…” sakāmo pagaidām noslēpumā tur „Muzikālā teātra 7” direktors un producents Aigars Dinsbergs.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz izrādi „Bitīt rožu dārziņā” nopērkamas „Biļešu paradīze” kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv, kā arī viesizrāžu norises vietās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV