Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sagatavošanā Latvijas grāmatniecībā nebijusi grāmata bērniem

Easyget.lv, 20.08.2013. 15:29

Augusta beigās, īsi pirms skolas sākuma, Latvijā klajā nāk nebijusi mākslas grāmata mazajiem pirmsskolas un sākumskolas lasītājiem „Ainava kopā ar mazo Mulu”. Grāmata bērniem piedāvā jaunu veidu, kā atklāt un iepazīt ainavas žanru glezniecībā kopā ar dzīvespriecīgu un zinātkāru tēlu – meiteni vārdā Mula, informē Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.
Sagatavošanā Latvijas grāmatniecībā nebijusi grāmata bērniem

Līdz ar šo izdevumu tiek aizsākta izglītojoša mākslas grāmatu sērija bērniem par Latvijas vizuālo mākslu. Kopā iecerēts veidot četras sērijas daļas, katra būs veltīta kādam mākslas žanram: ainavai, portretam, dzīvnieku atveidojumiem mākslā un klusajai dabai.

Pirmajā grāmatā „Ainava kopā ar mazo Mulu” lasītājiem būs iespēja iepazīties ar ainavas žanru un mākslas terminiem, kā arī Latvijas mākslas vēsturē nozīmīgiem ainavu gleznotājiem. Teksti veidoti kā Mulas un viņas drauga mākslinieka saruna par ainavu glezniecību, aicinot ieskatīties vērīgāk mākslas darbos. Liela grāmatas daļa ir atvēlēta praktiskiem uzdevumiem, kas ļauj bērniem aktīvi līdzdarboties, rosina paust savas pārdomas un palīdz labāk izprast mākslas darba radīšanas gaitu.
Izdevums tapis Biedrības bērniem „DROŠI un KOŠI” un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) sadarbības rezultātā. Grāmatas idejas autores ir biedrības „DROŠI un KOŠI” pārstāves Kristīne Morozova un Inga Beitiņa, no muzeja puses izdevuma veidošanā piedalījās izglītības programmu kuratore Baiba Grīnberga. Grāmatas tapšanas procesā tika ņemta vērā pieredze, ko LNMM muzejpedagogi uzkrājuši, strādājot ar bērnu auditoriju. Izdevuma vizuālo noformējumu veidojis mākslinieks-ilustrators Reinis Pētersons.

Grāmatu varēs iegādāties Latvijas Nacionālā mākslas muzeja struktūrvienību veikalos, Latvijas muzeju suvenīru veikalos un grāmatnīcās Rīgā, kā arī citur Latvijā. Ja skolām vai mākslas skolām ir interese iegādāties izdevumu vairākos eksemplāros, lūdzam sazināties ar izdevēju – Biedrību bērniem „DROŠI un KOŠI” (kristine@mula.lv vai inga@mula.lv).

Sestdien, 31. augustā, aicinām ikvienu mazo lasītāju kopā ar ģimeni atnākt uz grāmatas atvēršanas svētkiem, kas notiks Kalnciemielas tirdziņa laikā, Kalnciema ielā 35, no plkst. 12.00 līdz 15.00. Atvēršanas svētkos vecākiem būs iespēja iegādāties grāmatu, bet bērni varēs radoši darboties ainavas žanrā.

Foto: Grāmatas „Ainava kopā ar mazo Mulu” ilustrācijas. Mākslinieks: Reinis Pētersons. Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV