Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Esplanādē 2014 prezentēs interaktīvu instalāciju „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?”

Easyget.lv, 21.08.2013. 16:25

Ceturtdien, 22.augustā, plkst.17.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 mākslinieks Aigars Bikše un Viesturs Graždanovičs prezentēs interaktīvu instalāciju „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?”, kas nākamgad būs skatāma Eiropas kultūras galvaspilsētas gada ietvaros un ar kuras palīdzību aizraujošā veidā tiks mēģināts pievērst uzmanību pasaulīgiem jautājumiem par to, kas sagaida mūs nākotnē, kā spēsim turēt līdzi zinātnes straujajam tempam un izdzīvot.

Instalācijas galvenā sastāvdaļa būs plastisīna, eksperimentāla, jauna un unikāla materiāla zinātnieciņš, kurš animācijas veidolā vērojams spoguļa atspulgā. Ar mākslinieciskas plastisīna animācijas projekcijas palīdzību, kas tiks iestrādāta trīs identisku telpu instalācijā, tiks attēloti mīti par kvantu teoriju un kultūras identitātes sastāvdaļām, šādā interaktīvā un aizraujošā veidā pievēršot sabiedrības uzmanību pasaulīgiem jautājumiem par to, kas sagaida mūs nākotne, kā spēsim turēt līdzi zinātnes straujajam tempam un izdzīvot.

Interaktīva instalācija „Kur ir mūsu mīļais zinātnieks?” ir iekļauta Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas tematiskajā līnijā „Izdzīvošanas komplekts”. Projekta izstrāde norisinās no 2012.gada līdz 2014.gadam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV