Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Starptautiskā kino festivālā Lietuvā izrādīs latviešu filmas

Easyget.lv, 22.08.2013. 13:44

Starp filmām - pēdējos gados tapuši kinodarbi "Mammu, es Tevi mīlu", "Mona", "Dokumentālists" un latviešu animācijas filmas
Starptautiskā kino festivālā Lietuvā izrādīs latviešu filmas

No 22. līdz 29. augustam Nidā, Lietuvā notiks ikgadējais starptautiskais kino festivāls "Baltijas Vilnis". Savukārt no 30. augusta līdz 1. septembrim pirmo reizi par festivāla norises vietu kļūs arī Lietuvas pilsēta Klaipēda.

Latvijas vēstniecība Lietuvā sadarbībā ar Lietuvas Kinematogrāfu savienību šogad festivālā īpašu uzmanību veltīs festivāla viesu iepazīstināšanai ar Rīgu kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu.

Aicinot viesus apmeklēt Rīgu, šogad festivālā īpaša vieta tiks atvēlēta latviešu režisoru veidotajām filmām. Nidā un Klaipēdā tiks izrādītas režisora Jāņa Norda spēlfilma "Mammu, es Tevi mīlu", režisores Ināras Kolmanes spēlfima "Mona", režisora Dāvja Sīmaņa dokumentālā filma "Pēdējā tempļa hronikas", režisoru Ivara Zviedra un Ineses Kļavas dokumentālā filma "Dokumentālists", kā arī latviešu animācijas filmas.

Festivāla ietvaros Nidā tiks atklāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas veidotā izstāde "Jūgendstils Latvijā". Izstādē akcentēta būs pasaulē jau plaši pazīstamā Rīgas jūgendstila arhitektūra, kā arī skatītāji tiks iepazīstināti ar jūgendstila ietekmi Latvijas tēlotājmākslā un dizainā.

Festivāls "Baltijas Vilnis" šogad notiks jau piekto reizi. Tradicionāli festivāla ietvaros tiek svinēta Baltijas valstu vienotības simbola Baltijas Ceļa kārtējā gadskārta.

Festivālu rīko Lietuvas Kinematogrāfistu savienība sadarbībā ar Neringas pašvaldību un Nidas Kultūras un Tūrisma centru. "Baltijas Viļņa" festivālu atbalsta un tā īstenošanā piedalās arī Latvijas vēstniecība Lietuvā.

Foto: Kadrs no filmas "Mona". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV