Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Sākas nometne Radošās dienas Sigulda – 2013

Easyget.lv, 26.08.2013. 10:38

No 26. līdz 30. augustam Lienes Circenes kultūrizglītojošā biedrība aicina nometni "Radošās dienas Sigulda – 2013. Piecas stihijas".

Tēma "Piecas stihijas" – zeme, gaiss, ūdens, uguns, ēteris/debess, nometnē tiks apspēlēta no mūzikas un radošās attīstības virzienu aspekta, katram no pieciem elementiem piedēvējot kādu no nometnē iepazīstamajām sfērām. Folkloras nodarbības ļaus iepazīt zemi, Orff nodarbības ir kā ūdens, kas pavisam nemanāmi attīsta mūsu uztveri, radošo dabu, mūsu pašu dzīlēs atrodot īstas pērles. Uguns radošā dzirksts atklāsies mākslas un mūzikas instrumentu radīšanas nodarbībās, savukārt, stihija gaiss – deju nodarbībās, kur dalībnieki virpuļos dejā gluži kā ziedlapiņas vējā. Ēteriskā, netveramā ir mūzikas klātbūtne ikkatrā nodarbībā, jo mūzika, kā zinām ir tā māksla, kas mīt mirkļa burvībā.

Nometnes mērķis ir tās dalībniekiem – bērniem un pusaudžiem vecumā no 6 līdz 18 gadiem sniegt iespēju iepazīt un daudzpusīgi attīstīt savas radošās spējas Orff, dejas, folkloras, muzikālās glezniecības nodarbībās, mākslas radošajās darbnīcās un mūzikas instrumentu radīšanas darbnīcās. Nodarbības vadīs Siguldas Mākslu skolas "Baltais Flīģelis" pedagogi – Guna Mangusa (deja), Ieva Vanaga (vizuālā māksla), kā arī viesi – Lina Kasauskiene (Orff nodarbības, Viļņa, Lietuva), folkloras kopas "Skandinieki" vadītāja Julgī Stalte (folklora), kā arī komponiste Marina Gribinčika, kura vadīs mūzikas instrumentu radīšanas darbnīcu un muzikālās glezniecības nodarbības. Nometnes dalībniekiem pēc grupu nodarbībām būs iespēja arī apgūt klavierspēli Lienes Circenes vadībā, flautas, blokflautas (Liene Dobičina) spēli, vijoles spēli (Māra Šmite), ģitāras spēli (Jānis Ozoliņš), kā arī attīstīt iemaņas improvizācijā nodarbībās pie Marinas Gribinčikas.

Nometnes "Radošās dienas Sigulda – 2013. Piecas stihijas" dalībnieki un pedagogi dosies arī ekskursijās, lai iepazītu Siguldas skaistākās takas Gaujas Nacionālajā parkā, viesosies atrakciju parkā "Meža kaķis".

Nometne noslēgsies ar koncertu, kurā piedalīsies gan nometnes dalībnieki, gan pedagogi, ļaujot skatītājiem iepazīties ar piecās nometnes dienās paveikto. Nometnes "Radošās dienas Sigulda – 2013. Piecas stihijas" noslēguma koncerts norisināsies koncertzālē "Baltais Flīģelis" 2013. gada 30. augustā plkst.18:30.

Nometni rīko Lienes Circenes kultūrizglītojošā biedrība sadarbībā ar Siguldas Mākslu skolu "Baltais Flīģelis", kā arī ar Siguldas novada domes atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV