Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Strawberry Fields Forever* galerijā Istaba

Easyget.lv, 02.09.2013. 10:17

Izstādē „Strawberry Fields Forever” būs skatāmas vairāku mākslinieču gleznas un rotas
Strawberry Fields Forever* galerijā Istaba

No 9. septembra galerijā Istaba būs skatāma gleznotāju Kristīnes Rubenes, Ievas Liepiņas un rotu mākslinieces Annas Rubenes-Zīderes darbi izstādē „Strawberry Fields Forever”, informē galerijas pārstāve Linda Lūse.

“Dzīvība ir viens no visneparastākajiem brīnumiem. Mēs joprojām to nespējam nedz izskaidrot, nedz klasificēt. Tomēr vislielākais brīnums ir tas, ka mēs esam ne vien dzīvi, bet arī spējam par to domāt. Mūsu domāšana, mūsu pašrefleksijas spējas piešķir dzīvībai uz šīs planētas kosmisku jēgu, kura vienlaikus mums paliek apslēpta. Līdzīgi, kā tas brīnumainais brīdis, kad mēs sākām paši apzināties sevi un savus apkārtējos. Mēs piedalāmies dzīvības mistērijas teātrī, un mums katram ir savs saldu skumju un brīnumainu noslēpumu pilns laiks, kurš mūs pavada visu mūsu mūžu. Mūsu bērnība. Mēs to nespējam aprakstīt, bet mēs spējam par to reflektēt neskaidriem sapņiem līdzīgā jutoņā. Visu mūsu dzīvi mūs pavada sajūta, ka kaut kur šajā bērnības mistērijā glabājas mūsu dzīves noslēpumu atslēga, kura tā arī paliek neatgūta. Par šo bērnības mistēriju pasauli var runāt tikai mākslas valodā. Noslēpumu var atklāt, tikai izmantojot citu noslēpumu.

Kristīne Rubene, Ieva Liepiņa, Anna Rubene-Zīdere savā izstādē „Strawberry Fields Forever” katra ir izvēlējusies savu ceļu, kā nokļūt sapnim līdzīgo bērnības mistēriju pasaulē. Katrs no kuriem nav acīmredzami ilustrējošs, bet ir neparasta pirmreizēja brīnuma pilns. Mums katram ir savi zemeņu lauki, mūsu bērnības rotaļu lauki, kuros mēs atgriežamies savās domās, kuri mums dod spēku un sapni, kuru sapņot un piepildīt visu dzīvi,” par izstādi saka mākslas zinātnieks Andris Teikmanis.

Izstāde „Strawberry Fields Forever” galerijā Istaba skatāma līdz 12. oktobrim.

*1936.gadā Līverpūlē īpašumā „Strawberry Field” Pestīšanas armija atklāja bērnu namu, kuram blakus savu bērnību pavadīja Džons Lenons. Pateicoties 1967.gada Bītlu dziesmai „Strawberry Fields Forever” vārdi „Strawberry Fields” paliek par sentimentāli nostalģisku bērnības mistēriju apkopojošu simbolu. Kaut arī dziesmā tika aprakstīta reāla vieta, tās sirreālā atmosfēra ļāva klausītājiem tajā saklausīt dziļi personiskus motīvus. 1985.gadā Ņujorkas Centrālajā parkā tika atklāts Džona Lenona memoriāls, piešķirot vārdiem „Strawberry Fields” jaunu nozīmi.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV