Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Granātu aproce Upīša dzīvoklī

Easyget.lv, 02.09.2013. 17:02

7. septembrī plkst. 16.00 Andreja Upīša memoriālajā muzejā Rīgā, Brīvības ielā 38-4 notiks aktrises Kristīnes Klētnieces monoizrāde "Granātu aproce", kas veidota pēc Aleksandra Kuprina stāsta motīviem, informē muzeja vadītāja Inese Kaire.

Ar diplomu par augstu māksliniecisku sniegumu monoizrādē "Granātu aproce" aktrise Kristīne Klētniece atgriezusies no 15. Starptautiskā teātru festivāla "Taurijas Melpomene", kas vasarā norisinājās Ukrainā.

Festivālā piedalījās 14 valstu pārstāvji ar 32 izrāžu iestudējumiem, priecējot Hersonas skatītājus ar dažādu autoru lugu monoizrādēm, ar teatrālām akcijām pilsētas ielās un meistarklasēm.
Aktrises Kristīnes Klētnieces monoizrādi pēc krievu rakstnieka Aleksandra Kuprina stāsta "Granātu aproce" motīviem iestudējis režisors no Krievijas Vladimirs Kulagins, papildinot to ar Annas Ahmatovas un Marinas Cvetajevas dzeju. Izrādē pianista Māra Žagara izpildījumā skan krievu komponistu Sergeja Suško un Ivana Skuratova mūzika. Pēc festivāla aktrise saņēmusi vairākus priekšlikumus ar "Granātu aproci" piedalīties dažādos starptautiskos teātru festivālos.

Izrādē, izsekojot stāsta "Granātu aproce" varones, kņazienes Šejinas monologam, varam pievienoties Andreja Upīša "Pasaules rakstniecības vēsturē" izteiktajam viedoklim par Aleksandru Kuprinu: "Dzīvē daudz pieredzējis un izbaudījis, Kuprins izstaigā visdažādākos novadus un pieskaras daudzām tēmām, starp kurām vismīļākā viņam tomēr romantiski hamsuniskā neapmierinātā mīla".

Biļetes cena Ls 2,00.

Tuvāka informācija pa tālruni 67289767vai e-pastu upits@memorialiemuzeji.lv, kā arī http://www.memorialiemuzeji.lv un www.upisamuzejs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV