Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Kašers atklāj krāšņu fotoizstādi

Easyget.lv, 02.09.2013. 18:13

Pagājušajā nedēļā t/c Galleria Riga tika atklāta krāšņa un acis reibinoša fotogalerija „Trakie putni”.
Kašers atklāj krāšņu fotoizstādi

Galerijas:

Jau sākotnēji, breinstormojot ar mākslinieku Kašeru, žurnāla "Sīrups" komandai radās ideja ļaut jauniešiem vērt plašākas robežas, atklāt sevī trakuli, kas, skolas solā sēžot, dīdās ikvienā un ir ieslodzīts būrī. “Tāpēc, sākoties vasaras brīvlaikam, sākās trakās fotosesijas, pilnas ar brīvību, trakām idejām, krāsām, spārnu izplešanu un ārkārtīgu lidojumu,” izstādes atklāšanā bilda Kašers. Kopā konkursā piedalījās 138 jaunieši, no kuriem Kašera radošā komanda atlasīja sešus labākos, informē "Sīrups" galvenā redaktore Laura Lauziniece.

Ikviens Trakais putns ir īpašs, katram ir savs raksturs, dzīvesstāsts un bekgraunds – tas arī diezgan uzskatāmi atklājas bildēs. Edgars, Sāra, Alīna, Terēza, Patrīcija un Linards neslēpa savu sajūsmu un prieku par to, ka viņiem tika iespēja darboties kopā ar Kašeru, grimēties, ietērpties latviešu dizaineru darinājumos un, protams, arī labi pavadīt laiku.

Patlaban tirdzniecības centrā ir izstādītas 12 labākās lielformāta fotogrāfijas. Katrs modelis ir īpašs, ik bildē jūtama attieksme un raksturs. Lai sasniegtu rezultātu, vajadzēja gan kāpt kokos un uz jumta, gan lēkt strūklakās, gan neprātīgi uzkasīt matus, plēst kreklus un darīt daudz ko citu traku.

Atklāšanas pasākumā viesojās arī īpašā žūrija – neordinārie mākslinieki, kuri piešķīra simpātiju balvas saviem favorītiem. Māksliniece Elita Patmalniece par savu favorītu izvēlējās 13 gadu veco Linardu Romku no Cēsīm, kurš gan bildēs esot šķitis krietni vecāks. Kolorītā mūziķe Agnese Rakovska simpātiju piešķīra rīdziniecei Terēzai Treijai, kuras bildēs mūsdienu inovācijas organiski saplūst ar latviešu tradīcijām. Savukārt modes blogeris Jaroslavs par savu favorītu izvēlējās pirmo un pašu vecāko putnu Edgaru Griškevicu no Tukuma.

Līdz pat 5. septembrim žurnāls Sīrups aicina visus uz izstādes apskatīšanos t/c Galleria Riga, Dzirnavu ielā 67, Rīgā, kā arī uz robežu nojaukšanu, izkāpšanu no rāmjiem un krāsainu dzīves svinēšanu arī rudenī!

Foto: Kašers izstādes „Trakie putni” atklāšanā Foto (c) Rojs Maizītis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV