Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Atklās mākslinieka Rūsiņa Rozītes piemiņas izstādi

Easyget.lv, 03.09.2013. 12:11

Mākslas galerijā Pegazs 10. septembrī plkst. 18:00 tiks atklāta Rūsiņa Rozītes gleznu izstāde “Ikars” – veltījums mākslinieka 70 gadu jubilejai, informē galerijas vadītāja Līga Elizabete Sāne.

Kopš pēdējo reizi mākslinieka Rūsiņa Rozītes (1943-1978) darbi bijuši skatāmi kopā, ir pagājuši 32 gadi. Pateicoties mākslinieku Dagmāras un Valda Villerušu atsaucībai un visu darbu īpašnieku labvēlībai mākslas galerijā Pegazs ir iespēja apskatīt unikālu mākslinieka darbu izstādi “Ikars”.

"Rūsiņš bija viens no savas paaudzes līderiem. Ne vien Mākslas akadēmijas, mākslinieku darbnīcu, izdevniecību, izstāžu lokā, bet daudz plašāk. Atceros, kā pēc kārtējā akadēmijas karnevāla, aptaujātie līksmotāji, vienbalsīgi par visa milzīgā pasākuma karali nosauca Rūsiņu. Viņa tuvāko draugu lokā bija grafiķis Valdis Villerušs un gleznotājs Leonīds Mauriņš, aktieri Ints Burāns un Juris Strenga, literāti Andris Jakubāns un Ārijs Geikins, kinorežisors Andris Rozenbergs un operators Mārtiņš Jurjāns, diriģents Ilmārs Lapiņš un vēl un vēl. Viņa zinātkāre par jaunāko mākslā, likumībām, atvērtība (kad lielākā daļa turēja mēli aiz zobiem) fascinēja. Tik viegli viņš atrada kontaktus ar dažādu paaudžu un profesiju cilvēkiem," stāsta māklinieka laikabiedre Ingrīda Burāne.

R.Rūsiņš ir bijis lielisks mākslinieks, par neaizmirstamo personību izstādes atklāšanā aicināti runāt Valdis Villerušs, Ingrīda Burāne, Sarmīte Sīle un daudzi citi laikabiedri.

Izstāde būs atvērta līdz 11.oktobrim. Vairāk: www.galerijapegazs.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV