Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Marts Daknis atklāj gleznu izstādi „Recepte”

Easyget.lv, 03.09.2013. 14:51

Galerijā „Zīmulis un ota”, Skolas ielā 18, Rīgā, līdz 16.septembrim apskatāma Marta Dakņa personālizstāde „Recepte: īru sautējums ar latviešu piedevām”, informē Šarlote Baškevica.

Izstādē skatāmie darbi tapuši Martam Daknim raksturīgajā multimediālajā autortehnikā, gan dažādas metodes – glezniecību, datorgrafiku, fotogrāfiju un lielformāta izdruku – sintezējot vienā formātā, gan arī izmantojot tradicionālo akrila glezniecību uz audekla. Izstādītie darbi radīti Latvijā ilgākā laika posmā un 2012.gada jūlijā – augustā Īrijā, Kilreligā, Cill Rialaig Artists Retreat radošajā nometnē. Tādēļ arī izstādes nosaukums un koncepcija ir “Recepte: īru sautējums ar latviešu piedevām”.

Cill Rialaig Artists Retreat ir ekskluzīva plenēra nometne, uz kurieni pēc atlases tiek uzaicināti mākslinieki no visas pasaules, - ne tikai vizuālās mākslas pārstāvji, bet arī mūziķi, rakstnieki, dzejnieki.

Līdz ar to izstādītie darbi varētu būt interesanti visiem tiem, kuri paši bijuši Īrijā, tiem, kuriem šajā zemē dzīvo draugi un radinieki.

Izstāde publikai atvērta līdz 16.septembrim, darba dienās no 10 – 20, sestdienās no 10- 17.

Recepte: Īru sautējums ar latviešu piedevām
Ņemiet 4-5 gabaliņus vai vairāk cietu Kilrelig klinšu, pievienojot nedaudz Jūrmalciema pludmales smilšu un gaismas.
To pamatīgi samaisiet - ne sakratiet - ar Baltijas jūras un Atlantijas okeāna sālsūdeni. Sautējiet uz lēnas uguns, ik pēc nedēļas apmaisot, kamēr gatavs.
Beigās var ieliet mazliet Ginesa vai Aldara tumšo. Bet nebūs par skādi ieliet arī sākumā.
Lietojot jāsarunājas gēliski. Lamāties var latviski.
Jūs un jūsu viesi būsiet vienkārši sajūsmā par lielisko baudījumu!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV