Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

“Nacionālais attīstības plāns” dodas viesizrādēs uz Krieviju un Lietuvu

Easyget.lv, 04.09.2013. 12:27

Dirty Deal Teatro izrāde “Nacionālais attīstības plāns” ir iekļauta gan Sanktpēterburgā netiekošajā teātra festivālā “Baltijas nams”, gan Baltijas mūsdienu dramaturģijas festivālā, kurš šogad notiks Kauņā, Lietuvā, informē teātra pārstāve Aija Murāne.

Festivāls “Baltijas nams” ir viens nozīmīgākajiem Baltijas jūras reģionā notiekošajiem teātra festivāliem, un ir dibināts 1991. gadā, savu nosaukumu, iegūstot no teātra ar nosaukumu “Baltijas nams”, kura arī tiek izrādītas festivāla izrādes. “Baltijas nams” tiek organizēts katru gadu septembrī un oktobrī. Izrāžu programmu veido galvenokārt izrādes no Baltijas reģiona valstīm, taču festivāla pastāvēšanas laikā tajā viesojušies vairāk nekā simts teātru no trīsdesmit valstīm. Izrāde “Nacionālais attīstības plāns” festivālā būs skatāma 9. oktobrī pulksten 19:00 un 21:00.

Baltijas mūsdienu dramaturģijas festivāls notiek kopš 2008. gada, un to pamīšus rīko Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teātra savienības. Pasākuma mērķis ir veicināt nacionālās dramaturģijas attīstību un atpazīstamību. “Nacionālais attīstības plāns” tiks spēlēts 25. oktobrī plkst. 15:00.

Izrāde “Nacionālais attīstības plāns” ir izrāde-lekcija, kuras pamatu veido 68 lapas garš dokuments, kuru īstenojot Latvijas iedzīvotāji 2020. gadā būs divreiz turīgāki, izglītotāki un laimīgi. Un viss ir iespējams, jo Nacionālais attīstības plāns iesākas ar Raiņa citātu: “Mēs būsim lieli tik, cik mūsu griba,” un mēs būsim. Bet cik lieli mēs gribēsim būt 2020. gadā?

“Nacionālais attīstības plāns” pirms došanās viesizrādes būs skatāma Dirty Deal Teatro 10. un 12. septembrī pulksten 19:00. Izrāde ir izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai nominācijā “Gada latviešu autora darba iestudējums”.

Biļešu cena uz izrādēm Dirty Deal Teatro 10. un 12. septembrī: Ls 6 (skolēniem, studentiem, pensionāriem Ls 4). Biļetes var iegādāties “Biļešu Paradīze” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv/events/perf/5877

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV