Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Paosa vulkānā Kostarikā iestādīta Latvijas akmens sēkla

Easyget.lv, 04.09.2013. 14:35

Jau septīto gadu mākslinieks Ojārs Feldbergs īsteno akmeņu stādīšanas un audzēšanas projektu, kura ietvaros augusta beigās viens akmens tika iestādīts Paos vulkānā Kordiljeru kalnos, informē Pedvāles Brīvdabas mākslas muzeja pārstāve Laura Miglone.
Paosa vulkānā Kostarikā iestādīta Latvijas akmens sēkla

Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā, eksperimentālajā akmeņu stādīšanas laukā ir jau iestādīti vairāki tūkstoši akmeņu, kurus iestādījuši cilvēki no daudzām pasaules valstīm. Īstenojot un attīstot akmens stādīšanas eksperimentālo projektu, Ojārs Feldbergs ir iestādījis akmeņus jau 15 pasaules valstīs.

13.augustā, pirms došanās stādīt akmeni uz Kostariku, Pedvālē noritēja īpašs rituāls, kura laikā Kostarikā stādāmajam akmenim klātesošie nodeva savus vēstījumus.

Viena no Ojāra Feldberga akmeņu stādīšanas projekta lolotām vēlmēm bija iestādīt akmeni vulkāna krāterī un šo sapni viņam izdevās īstenot 19.augustā, iestādot akmeni Paos vulkānā, kas atrodas Kordiljeru kalnos.

Atrodoties Kostarikā, O. Feldbergs piedalījās arī starptautiskā tēlniecības simpozijā un izkala kaļķakmens skulptūru „Kostarikas mākonis”, kura veltīta Kostarikas nacionālās universitātes četrdesmitajai gadadienai.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV