Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sāk demonstrēt kulta seriāla "Deksters" pēdējo sezonu

Easyget.lv, 05.09.2013. 09:06

Televīzijas izklaides kanālā FOX no ceturtdienas, 5.septembra, ar astoto un noslēdzošo sezonu atgriežas visā pasaulē iecienītais misticisma caurstrāvotais krimināldrāmas seriāls "Deksters", kurā varēsiet sekot līdzi šarmējošā varoņa Dekstera Morgana cīņai ar ļauno, pastāstīja "Fox International Channels" ( FIC) sabiedrisko attiecību konsultants Kārlis Bikšus.
Sāk demonstrēt kulta seriāla "Deksters" pēdējo sezonu

Deksters ir neparasts ļaunuma apkarotājs - dienā viņš strādā par asiņu analītiķi Maiami policijas iecirknī, bet naktīs uzdarbojas kā sērijveida slepkava, slepeni nogalinot noziedzniekus, kuriem, viņaprāt, izdevies izsprukt no taisnīgas tiesas. Sociopāts Deksters, kura tēlu radījis amerikāņu kriminālromānu rakstnieks Džefs Lindsijs, ir savdabīgs taisnīguma cīnītājs, kurš atbrīvo sabiedrību no padibenēm, saprotot, ka tas ir vienīgais veids, kā viņš tajā var iekļauties.

Noslēdzošajā sezonā Deksters turpina savus asinsdarbus un joprojām ir mīlošs tēvs un brālis. Taču visam kādreiz pienāk beigas, arī šim seriālam. Dekstera pasaules beigu sākums iezīmējās jau sestās sezonas beigās, kad par viņa slēpto dzīvi uzzināja māsa Debra, kura strādā policijā.

Fenomenālus panākumus guvušais "Deksters", kas nominēts neskaitāmām "Emmy" un citām prestižām televīzijas balvām, savu uzvaras gājienu un kriminālžanra ierasto robežu nojaukšanu sāka pirms septiņiem gadiem, liekot skatītājiem iemīlēt harizmātisku slepkavu un sajūsmināties par viņa izvēlēto ļaunuma izskaušanas metodi. Neko tādu pasaule līdz 2006. gadam televīzijā nebija redzējusi!

Patiešām - seriāla radītāji dāsni triepj mākslīgās asinis un izveido meistarīgas butaforijas, lai Dekstera pastrādātās slepkavības izskatītos ne vien pārliecinošas, bet arī dīvaini estētiskas. Var šķist - kaut ko tādu izgudrot var vien cilvēki ar samaitātu fantāziju, taču varbūt mums pašiem drosmīgi jāielūkojas savas būtības tumšākajos apcirkņos?

Izskanējušas prognozes, ka arī pēc pretrunīgi vērtētā seriāla izrādīšanas beigām vēl ilgi būs jūtama tā ietekme uz televīzijas pasaules kultūru. Arī "Dekstera" cienītāju pulks ir iespaidīgs - sociālās saziņas vietnē "Facebook" seriālam ir teju 14 miljoni fanu.

Pēdējā sezonā Dekstera lomā kā allaž iejutīsies par planētas seksīgāko vīrieti atzītais 42 gadus vecais amerikāņu aktieris Maikls Hols, kurš par tēlojumu šajā seriālā saņēmis prestižās "Zelta globusa" un ASV Kinoaktieru ģildes balvas. Interesanti, ka Hols arī režisēs pēdējās sezonas otro sēriju, šādi debitējot režijas lauciņā. Dekstera māsas Debras lomā atkal redzēsim Hola bijušo sievu un ekrāna partneri Dženiferu Kārpenteri - 2009.gadā viņu par lomu "Deksterā" sumināja ar Saturna balvu kā labāko otrā plāna aktrisi.

Kā viesaktrise astotajā sezonā piedalīsies izteiksmīgā britu kinoaktrise Šarlote Remplinga - viņa atveidos psihiatri Evelinu Fogeli, kuras specializācija ir psihopātisku cilvēku terapija. Evelinu sadarbībai ar Deksteru pieaicinās Maiami policija, cerot, ka psihiatres pieredze un zināšanas palīdzēs izmeklētājiem atšķetināt kāda vīrieša slepkavību, kuram ļaundaris ir izņēmis smadzeņu daļas.

Skaties seriāla "Deksters" noslēdzošo sezonu kanālā FOX ceturtdienās plkst. 21.00, sākot no 5.septembra!

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV