Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ilmāra Blumberga personālizstāde „Es nemiršu” Baltajā naktī skatāma par īpašu cenu

Easyget.lv, 06.09.2013. 10:26

Sestdien, 7. septembrī, no plkst. 17.00 līdz 21.00 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zāle Arsenāls iesaistīsies mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts 2013” programmā ar devīzi „Atver durvis!”, piedāvājot ilgāk un par īpašu cenu skatīt Ilmāra Blumberga jubilejas personālizstādi „Es nemiršu”, informē muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.
Ilmāra Blumberga personālizstāde „Es nemiršu” Baltajā naktī skatāma par īpašu cenu

Baltā nakts ir viens no demokrātiskākajiem un visplašāk apmeklētajiem kultūras pasākumiem Rīgā, kura mērķis ir vairot izpratni par mūsdienu kultūras izpausmēm. „Baltā nakts” ir daļa no starptautiska projekta „Eiropas Baltās naktis”, ko aizsākušas piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma. „Balto nakšu” stafeti Eiropā pārņēmušas arī Amsterdama, Bukareste, Portu un Valeta, bet citviet pasaulē tām pievienojušās Toronto, Tokija, Monreāla, Čikāga un citas pilsētas.

Rīgā šī tradīcija tiek turpināta jau astoto gadu, un to īsteno Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar aktīvākajām Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot daudzus Latvijas un ārvalstu māksliniekus. Kopumā Rīgas pilsētā šogad būs aplūkojami 57 projekti, kas pārstāv dažādus žanrus – mūziku, teātri, mākslu, dzeju, performances, kino, būs vērojami arī interaktīvi, multimediju un starpdisciplināri projekti.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina ikvienu foruma dalībnieku iekļaut savā sestdienas vakara kultūras programmā spilgtu emociju pastaigu izstādē, kas plaši un pārsteidzoši parāda gan viena autora – Ilmāra Blumberga – bagātīgo daiļradi, gan spožu Latvijas mūsdienu mākslas šķautni. Apskatei būs pieejama ekspozīcija 1. stāvā, kur aplūkojami vairāki mākslinieka darbu cikli, kas tapuši laikā no 1993. līdz 2013. gadam.

Ieejas maksa izstādē „Baltās nakts” pasākuma norises laikā (plkst. 17.00–21.00) būs LVL 1,00. Dienā pirms „Baltās nakts”, 7. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 17.00 izstādes ekspozīcija apskatāma saskaņā ar muzeja cenrādi (pieaugušiem LVL 2,50; skolēniem, studentiem un pensionāriem LVL 1,50).

Plašāka mūsdienu kultūras foruma „Baltā nakts 2013” programma pieejama vietnē http://www.baltanakts.lv/2013/.

Foto: Ilmāra Blumberga personālizstāde „Es nemiršu” LNMM izstāžu zālē Arsenāls. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV