Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Cikla „Pārdaugava stāsta” vakars ar Valteru Sīli

Easyget.lv, 09.09.2013. 11:33

11. septembrī 19:00 Kalnciema kvartālā uz tikšanos un kopīgas pieredzes vakaru aicina režisors Valters Sīlis, kurš stāstīs par "Bieriņu pārmaiņām".

Režisors pats dzīvo pilsētas daļā starp Torņkalnu un Bieriņiem. Jau no bērnības viņa mīļākie pastaigu ceļi ir bijuši tieši Bieriņos, kuri ļoti pakāpeniski no lauku teritorijas ir kļuvuši par pilsētu, piedzīvojot nepārtrauktas transformācijas vēl joprojām.

"Šis būs stāsts par to kā pilsēta izplešas ienāk arvien izteiktāk šajā Pārdaugavas teritorijā, kā šī teritorija kļūst iespējams pieejamāka visiem Rīgas iedzīvotājiem, bet es šajā procesā pakāpeniski pazaudēju savu savu personīgāko daļu Rīgas. Tādēļ es vēlos izmantot šo laiku, lai stāstītu par Bieriņiem kādus es tos atceros un kādi tie vairs nav, un stāstīt par Bieriņiem, kādi tie ir bijuši vēl pirms biju dzimis un, ko man nav laimējies redzēt dabā," stāsta Valters Sīlis.

Režisors Valters Sīlis ir teātrī veidojis izrādi par Pārdaugavas apkārtni “Mārupīte”. Šīs izrādes centrālā tēma bija ekoloģiskā katastrofa, kas notika šajā upīte pirms diviem gadiem, un nogalināja visu dzīvību šajā Mārupītē. Taču vēl šajā izrādē tika runāts par tām izmaiņām, kuras Mārupītes apkārtne ir piedzīvojusi salīdzinoši neilgā laika periodā.

Pasākumu ciklā „Pārdaugava stāsta” tiek uzaicinātas ievērojamas personības – galvenie stāstnieki, kuri noteiktu dzīves posmu ir pavadījušas Pārdaugavā un dēvē sevi par „pārdaugaviešiem”. Stāstu vakari tiek veidoti mērķtiecīgā formā, sarunas laikā virzoties caur noteiktām Pārdaugavas apkaimēm un koncentrējoties uz īpašiem un personiskiem pieturas punktiem Pārdaugavā. Tiek vākti un apkopoti subjektīvi atmiņu stāsti par Pārdaugavas vietām un cilvēkiem, komponējot šos stāstus ar attēliem no stāstnieku personiskajiem un citiem pieejamajiem arhīviem, kā arī senām kartēm, fotogrāfijām, vēstulēm, skaņām un citiem materiāliem.

Pasākumu aicināti apmeklēt un aktīvi piedalīties pārdaugavieši, studenti, seniori un jebkuras pasaules vietas iedzīvotāji, kuriem interesē vide, cilvēki un stāsti, kas ir aiz tiem.

Pasākums notiks Vīnu veikala zālē, Kalnciema ielā 35. Ieeja 3 Ls, studentiem un pensionāriem 1 Ls.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV