Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lietuvas kino dienas Rēzeknē

Easyget.lv, 10.09.2013. 15:44

No 25. līdz 28. septembrim Rēzeknē notiks Lietuvas kino dienas, piedāvājot noskatīties astoņas kinofilmas.

Kino nedēļa tiks atklāta 25.septembrī plkst. 19:00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā (Brāļu Skrindu ielā 3), informē Lietuvas vēstniecībā Latvijā.

Atceroties iepriekšējo paaudžu Lietuvas režisoru darbus, tika teikts, ka skatītājs, kas tos ir redzējis, var atpazīt lietuviešu kino. Latvijas skatītājam tiek piedāvāts pašam novērtēt, vai šim uzskatam var piekrist arī šodien, un jo īpaši tādēļ, ka pēdējo divdesmit gadu laikā Lietuvas kino ir notikusi būtiska paaudžu maiņa. Piedāvātā programma – mūsdienu lietuviešu filmu, kas uzņemtas, sākot ar 1990. gadu, īsa retrospektīva.

Palete patiešām daudzkrāsaina. Skatītajiem būs iespēja noskatīties astoņas filmas: „Bērni no „Amerikas” viesnīcas” (režisors Raimunds Baņonis), „Kolekcionāre” un „Aurora” (abu filmu režisore Kristina Božīte), „Zero 2” (režisors Emilis Vēlīvis), „Tads Blinda: leģendas sākums” (režisors Donats Ulvīds), „Trīs dienos” un „Eirāzijas aborigēns” (abu filmu režisors Šarūns Barts), „Barzakh” (režisors Mants Kvedaravičs).

Lietuvas kino dienu programmas filmas no Rēzeknes ceļos tālāk un būs skatāmas arī Ventspilī (1. – 2. un 4. – 5. oktobrī), Daugavpilī (17. – 20. oktobrī) un Jelgavā (27. oktobrī).

Programmu ir sagatavojis un atklāšanas pasākumā ar to iepazīstinās Lietuvas režisors un kino festivālu organizators Arturs Jevdokimovs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV