Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Rīgā būs skatāma izstāde „Liepāja jūgendstila laikmetā”

Easyget.lv, 11.09.2013. 13:45

No 17. septembra Rīgas Jūgendstila muzejā būs aplūkojama Liepājas muzeja izstāde „Liepāja jūgendstila laikmetā”, kas atspoguļos 20.gadsimta sākotni, kurā Liepāja no nelielas, provinciālas pilsētas izauga par modernu un attīstītu rūpniecības un tirdzniecības centru ar starptautiskas nozīmes pilsētas vaibstiem.

„Pilsētai secen nav gājis arī jūgendstila laikmets, kas izpaudās ne vien koka arhitektūrā ar brīnumainiem jūgendstila gleznojumiem namu kāpņu telpās un kokgriezumiem fasādēs, bet arī sadzīves priekšmetos. Pilsētas ielās tika uzcelti vairāki jūgendstila nami, kā arī tā laika sabiedrībā vērojamas tendences izdaiļot vienkāršus ikdienas priekšmetus, piemēram, ēdamrīkus, apģērba detaļas un higiēnas priekšmetus, kā arī daudzus citus ar jūgendstila raksturīgiem dekoratīviem ornamentiem,” stāsta Guna Dancīte, Liepājas muzeja direktores vietniece krājuma darbā.

Rīgas Jūgendstila muzejā skatāmā izstāde sniegs daudzpusīgu ieskatu Liepājas jūgendstila laikmetā. Tās norises laikā notiks stāstījumu cikls „Liepāja 20.gs. sākumā”.

Izstāde muzejā skatāma līdz 1. decembrim.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV