Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas kinoteātros šonedēļ divi jaunumi

Easyget.lv, 13.09.2013. 12:45

Uz kinoekrāniem Latvijā šonedēļ iznāk Vudija Alena drāma "Jasmīnas stāsts" un sa sižeta filma, drāma "Dižais meistars".
Latvijas kinoteātros šonedēļ divi jaunumi

Jasmīnas stāsts/ Blue Jasmine

Kad elegantās Ņujorkas augstāko aprindu dāmas Jasmīnas dzīvē viss izjūk, tai skaitā laulība ar turīgo uzņēmēju Halu, viņa pārceļas dzīvot pie māsas Džindžeras viņas pieticīgajā Sanfrancisko dzīvoklītī, lai savāktos un mēģinātu sakārtot savu dzīvi.

„Jasmīnas stāsts” ir režisora Vudija Alena („Pusnakts Parīzē”, „Vikija Kristīna Barselona”) jaunākā filma, kurā titullomu atveido brīnišķīgā Keita Blanšeta. Viņai līdzās Aleks Boldvins, Sallija Hokinsa un citi.

Režisors: Woody Allen. Lomās: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Louis C.K., Bobby Cannavale, Andrew Dice Clay, Sally Hawkins, Peter Sarsgaard, Michael Stuhlbarg.

Dižais meistars/ The Grandmaster

Godalgotā Honkongas režisora Vona Karvaja ( „Manas melleņu naktis”, „2046”, „Noskaņojums mīlēt”) jaunākā filma - vizuāli spēcīgs stāsts par austrumu cīņas mākslas dižāko meistaru - aktiera Brūsa Lī skolotāju Ipu Manu. Galvenajās lomās - Tonijs Leungs („Iekāre, piesardzība”, „Varonis”) un Dziji Džana („Geišas atmiņas”, „Lidojošo dunču nams”, „Varonis”).

Senākās ķīniešu kauju mākslas skolas dibinātājs nolemj doties atpūtā un nodot savu skolu cienīgam pēctecim. Taču viņa labākais audzēknis lolo daudz ambiciozākus plānus: viņš iecerējis apvienot visas nelielās cīņu mākslas skolas vienā. Viņš izaicina uz divkauju katras skolas līderi un, uzvarot tos vienu pēc otra, apvieno visas skolas, bet vēl paliek pēdējā - viņa mirušā audzinātāja skola. Audzinātāja piemiņai par godu, cīņā iesaistās viņa meita, kas turklāt nav vienaldzīga pret savu sāncensi.

Vizuāli iespaidīgais stāsts par godu, nodevību un mīlestību risinās nemierīgajā Ķīnas republikas laikā, kas iezīmē Ķīnas pēdējās dinastijas galu. Tas ir haosa, nemieru un kara laiks, kas vienlaikus bija arī Ķīnas cīņu mākslas zelta laikmets...

Režisors: Kar Wai Wong. Lomās: Ziyi Zhang, Tony Leung Chiu Wai, Chen Chang, Hye-kyo Song, Cung Le, Woo-ping Yuen.

Kosmonauts/ The Cosmonaut/ El Cosmonauta

Kinoteātrī Kino Bize no 13. septembra skatāma spāņu režisora Nikolasa Alkalas debijas filma „Kosmonauts”, kuras veidošanā ir iesaistījušies arī Latvijas kino industrijas profesionāļi. Filmā piedalās tādi latviešu aktieri kā Gints Andžāns, Leonarda Kestere-Kļaviņa, Ieva Puķe, Andrejs Muzikants.

Filmas notikumi risinās 1975. gadā. Nespēdams atgriezties uz Zemes, pirmais krievu kosmonauts, kurš nosūtīts uz Mēnesi, ir pasludināts par pazudušu. Tomēr caur spokainiem radiosignāliem viņš apgalvo, ka ir atgriezies un nav atradis nevienu dzīvu dvēseli uz Zemes. Viņa nereālā klātbūtne un balss no nekurienes filmas gaitā lēni iznīcina viņa tuvo cilvēku pasauli.

Spāņu režisors Nikolass Alkala par savu iedvesmas avotu uzskata Tarkovski, tāpēc „kosmonauts” elpo filmas „Solaris” tradīcijās. Mūziku ir sarakstījis Tarkovska iemīļotais komponists - Eduards Artemjevs. Filma demonstrēta Luiziānas, Ņujorkas un citos starptautiskos filmu festivālos.

Foto: Kadrs no filmas "Jasmīnas stāsts". Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV