Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Alises Rozes dizaina studija atklās pasniedzēju un audzēkņu darbu izstādi

Easyget.lv, 19.09.2013. 10:24

21. septembrī pulksten 15:00 Rīgā, Dzirnavu ielā 67 tirdzniecības centra Galleria Riga 5. stāvā svinīgi tiks atklāta Alises Rozes dizaina studijas mācību centra Rudens izstāde.

Sestajā studijas pasniedzēju un audzēkņu izstādē vienkopus būs apskatāmi ļoti atšķirīgi mākslas darbi: gleznas, zīmējumi, fotogrāfijas, floristikas kompozīcijas, zīda batikas tērpi, interjera dizaina projekti. Izstādes moto – Nekad neapstāties!.

Šī gada izstādes devīze ir Sarkans.

Sarkanā ir jēdzieniski visietilpīgākā krāsa un jautāti par mīļāko krāsu, cilvēki visbiežāk nosauc tieši sarkano.
Katrai tautai un kultūrai tā nozīmē kaut ko citu – gan dzīvības krāsu paleolīta apbedījumos, gan agresīvu un vitālu uguns radinieci, austrumu un saules simbolu.
Senajā Ķīnā sarkans bija bagātību dodošā laimes dieva krāsa.
Kristiešiem sarkanais simbolizē gan sirsnīgu mīlestību, svēto mocekļu upurasinis, Vasarsvētku liesmas, gan arī Svētajos rakstos lasāms par lielo netikli, tērptu sarkanā kleitā. Sarkanais ir būtisks simbols gan alķīmiķiem, gan brīvmūrniekiem.
Ir dzirdēta atziņa, ka, kur iemirdzas sarkanā krāsa, tur dvēsele ir gatava darbībai, sākas iekarojumi un ciešanas, tur ir atdeve, bet ir arī grūtības, tur galvenokārt ir jūtīgums.

Izstādē piedalās ap pussimts Alises Rozes dizaina studijas dalībnieku.

Izstādes apmeklējums ir bezmaksas. To apskatīt varēsiet no 21.septembra līdz 16.oktobrim tirdzniecības centra Galleria Riga 5.stāvā. Ieeja atklāšanos svētkos ar bezmaksas ielūgumiem, kurus varat pasūtīt studijas mājas lapā www.arstudio.lv, kur atradīsiet arī sīkāku informāciju par Alises Rozes Dizaina Studiju mācību centru un tā organizētajiem kursiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV