Otrdiena, 14.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis;

Anna Rasmus atklās tēlniecības darbu izstādi „Kolorīts”

Easyget.lv, 20.09.2013. 11:56

Ceturtdien, 26. septembrī Radošo darbu galerijas izstāžu telpā, Artilērijas ielā 9, Rīgā, tiks atklāta jaunās mākslinieces Annas Rasmus personālizstāde „Kolorīts”, informē izstādes kuratore Agnese Pundiņa.

Anna Rasmus ir Latvijas Mākslas akadēmijas III kursa tēlniecības nodaļas studente. 2012. gadā māksliniece piedalījusies grupu izstādē „Pārtīhārd” klubā G4 Rīgā, kā arī izstādē „Tēlniecība 2012” Sv. Pētera baznīcā Rīgā.

Izstādei „Kolorīts” tēlniecības darbi tika veidoti, par pamatu ņemot personāžus no Rīgas Centrāltirgus. Darbos tiek parādīta mākslinieces interese par portretu. Tēli ir atrauti no realitātes, bet vienlaikus tai tuvi – tie ir personāži, kuri nav sastopami mākslinieces ikdienā, bet tajā pašā laikā tie eksistē un bez tiem nav iedomājama konkrēta vide – Centrāltirgus. Katra no šīm personām ir interesanta un kolorīta, un izstādes nosaukums „Kolorīts” aizgūts nevis no tā, ka katrs darbs ir savā krāsā, bet no tā, kā krāsa atspoguļo personības īpatnības un raksturu, papildinot tēlu portretus. Naivajos un bērnišķīgajos sejas vaibstos, kas veidoti bērnu grāmatu un multfilmu ietekmē, slēpjas katras personas raksturojošās īpašības.

Darbi ir karikatūras trīs dimensiju formātā, un tajos redzamie tēli ir naivi un mīļi. Katram no tiem ir savs stāsts un dzīve, kas izveidojusi viņus par to, kas viņi ir. Katrs ar saviem sapņiem, cerībām un rūpēm.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV