Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vai sabiedrības drošības garants ir pilni cietumi?

Easyget.lv, 23.09.2013. 10:43

„Kino Bize” otrdien, 24. septembrī, plkst. 18:00 aicina uz sarunu par ieslodzītajiem un to, kas notiek aiz cietumu mūriem un ar kādām grūtībām sastopas iesaistītās puses Latvijā.
Vai sabiedrības drošības garants ir pilni cietumi?

Diskusijā apskatīsim, kas notiek ar ieslodzītajiem ieslodzījuma vietās Latvijā - vai tos tur pāraudzina, gatavo dzīvei brīvībā vai neformāli iemāca to, kas brīvībā nemaz nav vajadzīgs? Kas ir „brīvlaišana” un uz ko tā attiecas? Ko dara bijušie ieslodzītie, iznākot no ieslodzījuma vietas, un vai citiem sabiedrības locekļiem vispār būtu par to jāaizdomājas? Kas jau notiek ieslodzījuma vietās, lai sagatavotu ieslodzītos dzīvei ārpus ieslodzījuma vietām, un vai ar to pietiek?

Sarunas dalībnieki ir juriste un pētniece Sabiedriskās politikas centrā Providus Sanita Sīle, Prison Fellowship Latvija valdes priekšsēdētājs Māris Luste, ieslodzījumu vietu pārvaldes pārstāve Ilze Ušacka, kas strādājusi ieslodzījuma vietās kā psiholoģe. Dalību vēl apstiprinās pārstāvis no ieslodzījumu vietu pārvaldes un bijušais ieslodzītais, kas dalīsies ar savu personīgo pieredzi.
Diskusiju vadīs sociālais darbinieks Kārlis Viša, kas strādājis cietumos, sarunā aktīvi iesaistot arī klātesošo auditoriju.

Ieeja bez maksas.

Pēc diskusijas tiks demonstrēta režisora Stjuarta Rozenberga cietuma drāma „Nekauņa Lūks” (Cool Hand Luke, 1967). Galvenajā lomā cietumnieku Lūku, kas nepakļaujas cietuma pārvaldes iedibinātajai kārtībai un iemanto pārējo ieslodzīto apbrīnu, spēlē viens no visu laiku spožākajiem aktieriem Pols Ņūmens. Filma tiek demonstrēta ar ASV vēstniecības atbalstu.

Diskusiju projekts kinoteātrī „Kino Bize” tiek līdzfinansēts Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Sabiedrības integrācijas programmas ietvaros. Šī ir diskusiju sērija, kurā apskatītas arī tādas tēmas kā radošā uzņēmējdarbība, novecošana, invaliditāte, alternatīvās izglītības metodes un politiski kreisās idejas.

Foto: Publciitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV