Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ar mākslas palīdzību iecerēts iekrāsot pilsētvidi

Easyget.lv, 24.09.2013. 11:24

Līdz 20.oktobrim Latvijas mākslinieki aicināti iesniegt ideju pieteikumus starptautiskam multimediju projektam „Connecting Cities”.

Projektu mērķis ir mākslinieciski un radoši izmantot visas pilsētvidē esošās tehnoloģijas, piemēram, lielos reklāmu ekrānus, mobilās ierīces, interaktīvos skatlogus, padarot tos par starptautisku mākslas objektu platformām, informē Mārtiņš Drēģeris.

„Connecting Cities” ir vērienīgs, trīs gadus (2013–2015) realizējams projekts, kurā sadarbojas vienpadsmit Eiropas pilsētas, tostarp arī Rīga – 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta. Projektā ietvaros tiek īstenoti darbi, kas laikmetīgās mākslas un tehnoloģiju sadarbības rezultātā nojauc robežas un attālumus, savienojot pilsētas un to iedzīvotājus vienotā mākslinieciskā piedzīvojumā. Tāpēc mākslinieki, gatavojot ideju pieteikumus, aicināti domāt par urbāno kontekstu konkrētajā pilsētā un vienlaikus paturēt prātā, ka projekts tiktu pārraidīts citās Eiropas pilsētās.

Latvijas puses projekta kuratore ir nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle, kura atzīst, šī ir iespēja mūsu jaunajiem māksliniekiem ne tikai radīt inovatīvu un interesantu mākslas darbu, bet arī iekļūt starptautiskajā apritē.

„Tehnoloģijas un māksla iet roku rokā. Māksliniekam rodas ideja, un tad viņam ir nepieciešamība vairāk apgūt tehnoloģijas un saprast, kā tās izmantot māksliniecisko mērķu labā un otrādi – veidojot un attīstot tehnoloģijas, tiek gūti jauni impulsi no māksliniekiem. Būtībā visa šā trīs gadus garā projekta mērķis ir veicināt radošo cilvēku, mākslinieku, tehnoloģiju ražotāju un tehnisko ideju realizētāju sadarbību. Turklāt aicinām māksliniekus, radot šādam projektam paredzētu darbu, domāt, lai tas ir tilts starp pilsētām,” skaidro Diāna Čivle.

Katru gadu no 2013. līdz 2015.gadam projektam „Connecting Cities” ir izvēlēta cita tēma. 2014.gadam tā ir „Līdzdalības pilsēta” (Participatory City 2014). Projekta „Connecting Cities” aktivitātes katrā pilsētā ik gadu ir daļa no kopējā „Media Facades Festival”. Projektu finansē Eiropas Komisijas programma „Kultūra”, un Latvijā atbalsta Kultūras ministrija un nodibinājums Rīga 2014.

Plašāka informācija un pieteikumu iesniegšanas veidlapa: http://www.connectingcities.net/node/32

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV