Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Restorānā Dārzs apskatāmas Ilzes Smildziņas gleznas

Easyget.lv, 24.09.2013. 16:33

Līdz 21. oktobrim Restorānā Dārzs, Skārņu ielā 9, sadarbībā ar Galeriju "Mayday" ir apskatāmi Ilzes Smildziņas ābeļu dārzu gleznojumi izstādē „Ziedonis”.

"Ziedoņa" ābeļu izstādes vadmotīvs ir cilvēka un dabas attiecības. Ilzes Smildziņas mākoņainie dārzi ir pozitīvi un tēlainām sajūtām apvīti. Ilzes dārzos katrs varam sajust savas sajūtas - kāds atgriezties bērnībā, cits saskata Latvijas ainavu.

Ilze Smildziņa ieguvusi maģistra grādu glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā Kristapa Zariņa, Jura Jurjāna, Normunda Brasliņa figurālajā meistardarbnīcā. Pašlaik māksliniece studē Mākslas akadēmijas un iegūst otro maģistra grādu, turpinot papildināt savas zināšanas. Māksliniece aktīvi piedalās izstādēs Latvijā, kā arī starptautiskos mākslas konkursos, kuros ir guvusi atzinību. 2011. gadā māksliniece piedalījās Londonas prestižās Saatchi virtuālās galerijas rīkotā konkursā, kurā ar savu darbu iekļuva astoņu visaugstāk novērtēto darbu skaitā.

Izstāde apskatāma Restorānā Dārzs, kas atrodas Skārņu ielā starp vēsturisko elpu ieskautajām ēku sienām un Vecrīgas senatnīgo bruģi. Arī restorāna apmeklējums ir kā radošs piedzīvojums un svētku mirklis, jo ik uz soļa ir kāds pašdarināts interjera elements, dekors, kas saplūstot ar telpu rada rotaļīgi mājīgu sajūtu. Savukārt Dārza garšu meistari parūpēsies par lielisku maltīti, kas nav tikai ikdienas rituāls, bet garšas, formas un krāsu rotaļa, kas pārsteidz un atklāj vienkāršības patiesumu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV