Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aicina uz tikšanos ar britu mākslinieku Deividu Reimondu Konroju

Easyget.lv, 24.09.2013. 16:51

Ceturtdien, 26. septembrī pl. 19.00 Veto Magazine bārā Vieta interesenti tiek aicināti uz neformālu tikšanos ar britu mākslinieku Deividu Reimondu Konroju, kurā viņš pastāstīs par savu radošo darbību, infofmē biedrības „Orbīta” pārstāve Inga Bodnarjuka. Tikšanās notiks angļu valodā.
Aicina uz tikšanos ar britu mākslinieku Deividu Reimondu Konroju

Uzturoties apvienības „Orbīta” nodibinātajā Jevgēnija Pastora rezidencē,  Deivids Reimonds Konrojs (David Raymond Conroy) iepazīst pilsētu un smeļas iedvesmu darbam, ko paredzēts iekļaut apvienības „Orbīta” veidotajā „Rīgas dzejas kartē”. Mākslinieks ir studējis Londonas Karaliskajā mākslas koledžā un Šefīldas Hallama universitātē. D.R.Konrojs galvenokārt savas idejas pauž fotogrāfijās un instalācijās.

Savus darbus D.R.Konrojs raksturo šādi: „Radošajā darbībā mani interesē iespēja atklāt idejas par vērtībām un vērtējumiem jeb spriedumiem. Es zinu, ka mani vilina lietas, kuras šķiet autentiskas un patiesas un kas rada nepastarpinātības sajūtu, taču tajā pašā laikā es apzinos, ka šī nepastarpinātība kā īpašība vai iezīme patiesībā nemaz neeksistē.

Es īsti nevaru paskaidrot, kā tieši un kas man lika nonākt pie domas, ka kaut kas var būt vai nu autentisks vai arī mākslīgs, taču tās ir īpašības, ko, manuprāt, cenšos pastāvīgi ieraudzīt jebkurā lietā. Es nepārtraukti izdaru spriedumus un nosaku lietām vērtību, taču es pats tiešām vēlētos izprast, kāpēc to daru un kā līdz tam nonāku – kā šis process funkcionē un vai to iespējams mainīt? Šie ir daži no fundamentālajiem jautājumiem, kurus es vēlos ietvert savos darbos.”

„Rīgas dzejas karte” ir „Orbītas” ilgtermiņa projekts, kas aizsākts 2012.gada pavasarī un noslēgsies 2014. gada novembrī, Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā. Dzejas karte apvieno dzejniekus un jaunos mediju māksliniekus no Latvijas un citām Eiropas valstīm, kuri katrs izvēlas kādu no Rīgas rajoniem un, pavadot laiku rezidencē un kontaktējoties ar vietējiem iedzīvotājiem un citiem radošiem cilvēkiem, dzejas vai kādā citā mākslas formā dokumentē apkārtējo vidi. Rezultātā tiek radīts interdisciplinārs mākslas darbs, kas ir tiešā veidā saistīts ar Rīgu. Mākslas darbi tiks prezentēti atsevišķās izstādēs, savukārt, 2014. projekta noslēgumā tiks izveidota interneta vidē pieejama virtuāla Rīgas dzejas karte.

Projektu „Rīgas dzejas karte” atbalsta nodibinājums „Rīga 2014”, mākslas centrs „Noass” un ABLV Charitable Foundation.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV