Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dirty Deal Teatro oktobrī piedzīvos trīs pirmizrādes

Easyget.lv, 25.09.2013. 11:09 | komentāri (1)

Sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dirty Deal Teatro izrādēm oktobrī
Dirty Deal Teatro oktobrī piedzīvos trīs pirmizrādes

Dirty Deal Teatro oktobrī gaidāmas divas nozīmīgas pirmizrādes – Toma Auniņa un Normunda Griestiņa “Noziegums un sods” un pirmā Dirty Deal Teatro izrāde krievu valodā “Marina Cvetajeva”, kā arī bērnu un jauniešu izrāžu ciklam “Līdz 18” piepulcēsies radošās apvienības “Nomadi” un Ģirta Rāviņa veidotā izrāde “Ziemas māja”, infofmē Teātra “Dirty Deal Teatro” sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Murāne.

Pirmā no pirmizrādēm būs režisoru Normunda Griestiņa un Toma Auniņa veidotā izrāde “Noziegums un sods”. Izrādes literāro pamatu veido tāda paša nosaukuma Fjodora Dostojevska romāns. Izrādes galvenais varonis Raskoļņikovs ir jauns, no mācībām atskaitīts students, kurš ar paša radītu ideju palīdzību cenšas attaisnot faktu, ka ir nogalinājis cilvēku. Izrādes centrā būs Raskoļņikova, Svidrigailova un Porfīrija attiecības, tādejādi koncentrējoties uz nozieguma filozofiju un teoriju. Pirmizrāde 6. oktobrī pulksten 19.00, nākamās izrādes 7. oktobrī 21.00 un 30. oktobrī 19.00.

18. oktobrī pulksten 19.00 pirmizrāde pirmajai izrādei krievu valodā Dirty Deal Teatro repertuārā “Marina Cvetajeva”. Marina Cvetajeva ir krievu dzejniece, prozaiķe un tulkotāja, viena no izcilākajām 20. gadsimta dzejniecēm. Izrādes radošo komandu veido jaunais režisors Georgijs Surkovs un aktrises Anta Aizupe un Valērija Surkova. Izrāde būs gan stāsts par Marinu Cvetajevu, gan izrādes radošās komandas meklējumi uz jautājumu – kas ir mīlestība?

20. oktobrī 12.00 un 25. oktobrī 19.00 izrāde ģimenēm “Ziemas māja”. Izrāde ir stāsts par senseniem laikiem pirms gadiem trīsdesmit pieciem, kad tāltālā zemē pilsētā Ogre dzīvoja mazs zēns Mārtiņš kopā savu vecotāvu. Abi kopīgi iepazīst pasauli, mācās darīt darbus un nedarbus, mīlēt un vērot dabu, saprast tās likumus – mīlestības, dzimšanas, nāves, vasaras un ziemas mūžīgo ciklu.

Pēdējās divas izrādes 10. un 27. oktobrī plkst. 19:00 piedzīvos projekta “TESTS” (Dirty Deal Teatro un Latvijas Nacionālā teātra sadarbības projekts) ietvaros tapusī Jurija Djakonova izrāde “Cilvēks šinelī” pēc N. Gogoļa stāsta “Šinelis” motīviem. Izrādē spēlē Maija Doveika, Ivars Kļavinskis, Kārlis Krūmiņš un Jurģis Spulenieks.

Repertuārā atgriežas laikmetīgās dejas izrāde “Otrais”, kurā saspēlējas horeogrāfes Sintijas Siliņas radītā un Evita Birules izpildītā horeogrāfija, mūziķa Arta Oruba dzīvajā izpildītā mūzika un mākslinieka Uģa Bērziņa “atdzīvinātā” Dirty Deal Teatro 2. stāva zāle. Izrāde ir stāsts par pirmā un otrā attiecībām. Vai tā ir apzināta izvēle būt otrajam vai arī tas notiek tad, kad neesi kļuvis par pirmo? Izrāde skatāma 15. un 17. oktobrī pulksten 19:00.

Ar pārējo oktobra repertuāru iespējams iepazīties teātra mājaslapās http://dirtydeal.lv/teatro/programma/ un www.draugiem.lv/Dirty-Deal-Teatro

Biļetes var iegādāties iepriekšpārdošanā “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.
Izrādes notiek teātrī “Dirty Deal Teatro” (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2). Vairāk informācijas teātra mājaslapā www.dirtydeal.lv/teatro

Foto: Izrāde „Ziemas māja”. Foto (c) Krista Burāne

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV