Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Ulda Dumpja jubilejā „Teātris.zip” piedāvā izrādi „Ar būdu uz baznīcu”

Easyget.lv, 25.09.2013. 12:05

Dramaturga Paula Putniņa izcilās komēdijas 1987. gada ierakstu LTV1 demonstrēs sestdien, 28. septembrī, pulksten 21.40.

Latvijas Televīzija (LTV) sadarbībā ar Borisa un Ināras Teterevu fondu piedāvās Latvijas Nacionālā teātra izrādi „Ar būdu uz baznīcu”, kas tiks veltīta aktiera Ulda Dumpja 70 gadu jubilejai. 

Režisora Edmunda Freiberga iestudētā izrāde „Ar būdu uz baznīcu” ataino padomju laika nejēdzības un cilvēka cīņu pret tām. Reiz tā bija Drāmas teātra, bet šobrīd - Nacionālā teātra „grāvējs”. Iestudējumā caur smiekliem pateiktas patiesības, kas palīdzēja dzīvot un arī rīkoties Trešās atmodas priekšvakarā, ko tuvināja arī kolhoza patriote kā Okolokolaka neatkārtojamā Antras Liedskalniņas izpildījumā. Viņai nenācās viegli, jo pretim stājās kolhoza priekšsēdētājs stagnants Timrāns, ko atveidoja Uldis Dumpis.

Atzīmējot aktiera Ulda Dumpja 70. dzimšanas dienu, televīzijas skatītājiem būs iespēja redzēt viņu vēl gana jaunu, bet tikpat talantīgu kā šodien. Ar Uldi Dumpi, režisoru Edmundu Freibergu un aktrisi Lolitu Cauku pirms izrādes sarunāsies raidījuma „Teātris.zip” vadītājs Ojārs Rubenis.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV