Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Vārdnīca kā valodas un kultūras spogulis

Easyget.lv, 26.09.2013. 17:36

Trešdien, 2.oktobrī, plkst. 18:00, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātē, 201. auditorijā (Visvalža ielā 4a, Rīgā) notiks Eiropas valodu dienai veltīts tematiskais vakars "Valoda. Kultūra. Vārdnīca.".
Vārdnīca kā valodas un kultūras spogulis

Ik gadu 26. septembrī Eiropas Savienības dalībvalstīs atzīmē Eiropas valodu dienu, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību valodu daudzveidībai un apzināties, cik būtiski ir mācīties valodas visa mūža garumā.

Tematiskā vakara vieslekciju "Leksikogrāfija Eiropas dimensijā" sniegs prof. Dr. Ulrika Hasa, kuras galvenā hipotēze ir, ka leksikogrāfija būtu jāizprot kā vienots Eiropas mēroga projekts. Vieslekcijas gaitā tiks izklāstīti vairāki argumenti, kuri pamato izvirzīto hipotēzi. Galvenā uzmanība tiks pievērsta vienvalodas vārdnīcām, kuras izdotas dažādās Eiropas valodās.

Divvalodu vārdnīcām, kurās parādās latviešu un angļu valodas, kā arī latviešu un vācu valodas sastatījums vakara gaitā pievērsīsies Dr. philol., asoc. prof. Ineta Balode un Dr. philol., doc. Laura Karpinska, papildinot un konkretizējot jautājuma iztirzājumu Latvijas leksikogrāfiskās tradīcijas un aktualitāšu kontekstā.

Tematiskais vakars notiks angļu valodā. Dalība ir bez maksas.

Plašāka informācija par tematisko vakaru, referentu CV un ieteicamās literatūras saraksti: http://www.hochschulkontor.lv/lv/pasakumi

Vieslekciju organizē Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs. Atsauce uz organizētāju ir obligāta.

Foto (c) Flickr.com/ Tom Hynds

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV