Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Galerijā „Jēkabs” skatāma Alises Mediņas personālizstāde „Cozy”

Easyget.lv, 27.09.2013. 09:31

Līdz 10.oktobrim mākslas galerijā Jēkabs ir iespēja aplūkot mākslinieces Alises Mediņas jaunāko darbu izstādi, kas veltīta ikdienas motīviem, kas iedvesmo mākslai.
Galerijā „Jēkabs” skatāma Alises Mediņas personālizstāde „Cozy”

Nosaukums „Cozy”, kas tukojumā no angļu valodas nozīmē mājīgs, omulīgs, mazs, ērts, silts un patīkams, sevī ietver īpašo sajūtu gammu, ko māksliniece caur saviem darbiem cenšas nodot tālāk skatītājam. Izstādē redzamajās gleznās atainoti ikdienas motīvi, vietas, priekšmeti un telpa, kas tiešā veidā rosinājuši darbu tapšanu. Nedaudz eklektiskā salikumā, it kā atbildot uz jautājumu: „kas Tevi iedvesmo”, viena pēc otras skanētu atbildes: saulaina diena - tāda kā vakar, skats pa darbnīcas logu, arbūzs no Uzbekistānas, nakts brauciens ar riteni, skaista arhitektūra, drauga kedas, saules spēle logā un..." Šādi iedvesmas avoti caurstrāvo Alises Mediņas noskaņu pilnos darbus, kas tapuši, izmantojot klasiskus izteiksmes paņēmienus. Ar sulīgas krāsas un gaismas spēlēm, veikliem otas triepieniem māksliniece vizualizē jaunas realitātes vīziju un mūsdienu cilvēka dzīves izjūtu. Par šo izstādi pati autore saka: „Varbūt tas ir „strausa instinkts”, kas ignorējot cilvēcisko vēlmi atrast lietas, par kurām pažēloties vai pret kurām vērsties, meklē skaisto, apgaismojošo mazajās lietās .”

Alise Mediņa (1984) gleznieciskās iemaņas guvusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā, beigusi Latvijas Mākslas akadēmiju 2010.gadā iegūstot Maģistra grādu glezniecībā. Studiju laikā māksliniece pilnveidojusi savas zināšanas Portugalē Universidade do Porto Tēlotājas mākslas nodaļā. Alise līdz šim sarīkojusi neskaitāmas personālizstādes Latvijā, Vācijā , Holandē un Dānijā, kopš 2004. gada piedalījusies grupu izstādēs un starptautiskos projektos, gūstot atzinību Latvijā un ārzemēs.

Alises Mediņas personālizstādi mākslas galerijā "Jēkabs", Jēkaba ielā 26/28, k.2., Rīgā, iespējams apskatīt līdz 10.oktobrim katru darba dienu no 12:00 – 18:00, kā arī sestdienās no 12:00 – 15:00. Vairāk http://www.paintings.lv

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV