Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā viesosies izcilā krievu rakstniece Jeļena Čižova

Easyget.lv, 01.10.2013. 11:23

3. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (RCB) notiks tikšanās ar pazīstamo prozaiķi, Sanktpēterburgas PEN kluba direktori, vairāku literāru prēmiju laureāti Jeļenu Čižovu.

Pazīstamā prozaiķe, tulkotāja un esejiste Jeļena Čižova sākusi publicēties pirms vairāk nekā desmit gadiem. Rakstniece ir romānu „Крошки Цахес” (Mazie Cahesi), «Лавра» (Lavra), «Преступница» (Noziedzniece), «Орест и сын» (Orests un dēls), «Время женщин» (Sieviešu laiks) un «Терракотовая старуха» (Terakota vecene) autore.

Par romānu „Sieviešu laiks” Jeļena Čižova 2009. gadā saņēmusi krievu Bukera prēmiju. Stāstot par romānu, rakstniece saka, ka viņu interesē jautājums, kāpēc Krievijā nav vēsturiskās atmiņas, un secina, ka 20. gadsimta Krievijā vēsturiskās atmiņas glabātājas varēja būt vienīgi sievietes. Viņa atzīst, ka romānā zināmā mērā attēlota arī viņas bērnība, bet galvenokārt vēstījums atspoguļo viņas vecvecmāmiņas, blokādes laikā mirušās vecmāmiņas un 1937. – 1938. gados Ļeņingradā bojā gājušo tuvinieku domas un jūtas.

Tikšanās notiks RCB Mākslas un mūzikas nodaļā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV