Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Nedēļas nogalē Rīgā svinēs Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25. gadskārtu

Easyget.lv, 01.10.2013. 12:15

Šoruden aprit 25 gadi kopš Latvijas Tautas frontes izveidošanas. Tā ir pirmā nozīmīgā jubileja – gana liela, lai atskatītos ar vērtējošu skatu, un pietiekoši nesena, lai atmiņas būtu vēl dzīvas. Sestdien, 5. oktobrī, Rīgā notiks vairāki Latvijas Tautas frontes 25. gadskārtai veltītie pasākumi, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Nedēļas nogalē Rīgā svinēs Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25. gadskārtu

Latvijas Tautas frontes jubilejas dienu plkst. 13.00 ievadīs dievkalpojums Rīgas Domā. Plkst. 14.00 Rīgas Kongresu namā notiks Daiņa Īvāna jaunās grāmatas “Garaspēka zemes atgūšana” atvēršana un Askolda Saulīša dokumentālās filmas “Atmodas antoloģija” pirmizrāde.

Īpašs mirklis būs satikšanās un spēka vārdi plkst. 18.30 pie Brīvības pieminekļa, klausoties tautasdziesmas un Mārtiņa Brauna un Raiņa dziesmu cikla “Daugava” atskaņojumu kora Ave Sol, diriģenta Ulda Kokara un autora sniegumā.

„Dziesmotās revolūcijas kareivji zina, ka ir tādas vēsturiskās situācijas, kurās ar garaspēku var paveikt daudz ko, un patlaban ir ārkārtīgi svarīgi nodot šo pieredzi tālāk. Tāpēc ir svarīgi svinēt jubilejas, jo šajās atceres reizēs mēs nododam tālāk citām paaudzēm savu pieredzi,” stāsta pasākuma idejas autors un režisors Uģis Brikmanis.

Tiešraidi no Brīvības pieminekļa pārraidīs Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Plkst. 19.30 notiks dokumentālās filmas “Atmodas antoloģija” brīvdabas seanss pie Brīvības pieminekļa.

5. oktobrī VAS Latvijas Pasts izdos Dainas Kauliņas veidotu pastmarku, kas veltīta Latvijas Tautas frontes 25. gadadienai. Pirmās dienas zīmogošana notiks no plkst. 10.00 līdz 18.00 Latvijas Tautas frontes muzeja telpās Vecpilsētas ielā 13/15.

Doma laukumā no 4. līdz 18. oktobrim būs apskatāma 70 lielformāta fotodarbu izstāde, kas stāstīs par Latvijas Tautas frontes veikumu Latvijas ceļā uz neatkarību.

Foto: 5. oktobrī Rīgā svinēs Latvijas Tautas frontes dibināšanas 25. gadskārtu (c) Ilmārs Znotiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV