Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Pasniegtas mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā

Easyget.lv, 02.10.2013. 16:43

Latvijas Mākslas akadēmijā šodien tika pasniegtas „Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” – stipendijas ieguva trešā kursa studente Elīna Brasliņa (Grafikas apakšnozare), otrā kursa studente Elīna Sproģe (Vizuālās mākslas un kultūras vēstures un teorijas apakšnozare) un maģistrante Guna Poga (Funkcionālā dizaina apakšnozare).
Pasniegtas mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā

„Fonda un LMA sadarbības mērķis ir stiprināt augstvērtīgu mākslas izglītības attīstību Latvijā, kā arī veicināt mākslas izglītības starptautisko konkurētspēju un atpazīstamību. Akadēmijas stiprā puse ir personības, tādēļ ceram, ka Fonda sniegtais atbalsts būtiski sekmēs jaunu izcilību veidošanos mākslas nozarē, kas ar pārliecību un harizmu spēs stiprināt Latvijas kultūras vērtības, saliedēt un stiprināt mūsu sabiedrību,” akcentē Ināra Tetereva.

„Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā – tā ir brīnišķīga iespēja jaunajiem māksliniekiem, dizaineriem un mākslas zinātniekiem. Studentiem, kas guvuši panākumus gan stājoties Akadēmijā, gan attīstot savu radošo darbu un individuālo rokrakstu, stipendija ir iespēja spert soli tālāk – tiekties uz izcilību, ieguldot darbā visu savu enerģiju. Panākumi konkursā ne tikai balsta jaunos talantus studiju gaitā, bet arī paceļ spārnos radoši – ļauj apceļot pasauli un veidot personālizstādi,” par stipendijas pavērtajām iespējām stāsta LMA rektors prof. Aleksejs Naumovs.

Konkursa rezultātus atzinīgi vērtē arī Latvijas Mākslas akadēmijas pedagogi, kas ikdienā plecu pie pleca strādā ar konkursa laureātēm. Raksturojot Elīnu Sproģi, Vizuālās mākslas un kultūras vēstures un teorijas katedras vadītāja asoc. prof. Silvija Grosa atzīmē, ka „jaunā mākslas zinātniece sevi ir jau apliecinājusi, radoši līdzdarbojoties neskaitāmos laikmetīgās mākslas projektos. Viņa ir daudzpusīga radoša personība, kuras darbība tiek teorētiski un kvalitatīvi pamatota.” Savukārt Gunas Pogas pieredzi bagātinājusi dalība nozīmīgos Rīgas un Latvijas mēroga pasākumos. Kā atzīmē Dizaina nodaļas vadītājs prof. Holgers Elers, „Gunas Pogas radošās darbības spilgts piemērs ir dalība Rīgas domes un Latvijas Mākslas akadēmijas kopprojektā „Ziemassvētku egļu ceļš”, kā arī Rīgas pilsētas noformējums par godu XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.” Arī Grafikas katedras vadītājs prof. Guntars Sietiņš neskopojas ar labiem vārdiem, raksturojot savas nodaļas studenti: „Elīna Brasliņa ir ļoti mērķtiecīga un iekšēji motivēta studente, turklāt apveltīta ar lielām darbaspējām un dabas dotu talantu. Viņas intelektuālais šarms izpaužas vizuālās un lingvistiskās izteiksmes saspēlē, mīlestībā pret zīmējumu un literatūru, spējā domāt, izmantojot zīmējumu dažādās izpausmēs.”

„Mecenātes Ināras Teterevas stipendijas mākslā” mērķis ir finansiāli atbalstīt talantīgus, centīgus Latvijas Mākslas akadēmijas pilna laika studentus, piešķirot viņiem stipendijas. Katrā studiju gadā tiks piešķirtas divas stipendijas pilna laika bakalaura programmas studentiem un viena stipendija maģistra programmas studentam. Kopējais stipendiju fonds ir Ls 18 600. Vienas stipendijas maksimālais apmērs var sasniegt Ls 6200.

Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbība ar LMA sākusies 2011. gadā, kad tika pasniegta LMA Gada balva, kuras mērķis ir apzināt un novērtēt izcilākos sasniegumus Latvijas vizuālās mākslas, dizaina un mākslas zinātnes jomā, veicinot mākslas procesu attīstību, kā arī jaunu ideju un projektu īstenošanu. Pirmās balvas tika piešķirtas gleznotājai Džemmai Skulmei, mākslas vēsturniecei Laimai Slavai un gleznotājam Jānim Avotiņam.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV