Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Anna Cingujeva atklās pirmo personālizstādi Latvijā

Easyget.lv, 03.10.2013. 10:43

9. oktobrī plkst. 18.00 Mākslinieku namā, Bulduros, Muižas ielā 6 tiks atklāta mākslinieces Annas Cingujevas pirmā personālizstāde Latvijā – „Pašportrets”. Ekspozīcijā būs apskatāmas ikonas, gleznas, apgleznoti interjera priekšmeti, kā arī grafiku sērija „Komponistu portreti”, kas ir veidota speciāli koncertprojektam „Teleports”, informē Mākslinieku nama vadītāja Agnese Bule.

Anna Cingujeva ir māksliniece-restauratore. 2010. gadā viņa absolvēja Maskavas Iļjas Glazunova mākslas akadēmiju. Tikai nesen māksliniece pārbraukusi uz dzīvi Latvijā, Jūrmalā, bet jau paspējusi izpausties vairākos radošos projektos, kuriem veltīta speciāla mājas lapa giotto-art.lv. Izstādē būs apskatāmi darbi, kuri tapuši gan Krievijā, gan Latvijā. Viņas darbi atrodas privātkolekcijās Krievijā, Vācijā, Beļģijā, Šveicē, Holandē un Latvijā.

A. Cingujeva strādā dažādos stilos un tehnikās, bet īpašu vietu mākslinieces daiļradē ieņem ikonu glezniecība un ikonu un gleznu restaurācija. Mākslinieces gleznotās ikonas būs izvietotas Mākslinieku nama mazajā zālē. Ikonu radīšanas procesā māksliniece balstās uz senajām temperas un apzeltīšanas tehnoloģijām, kādas tradicionālā ikonu glezniecībā Krievijā un Bizantijā izmantoja līdz pat XVII gadsimtam. Visas Mākslinieku nama ekspozīcijā izstādītās ikonas ir iesvētītas Ostankinas Trīsvienības baznīcā Maskavā.

Izstāde Mākslinieku namā būs apskatāma līdz 2. novembrim. Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV