Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Mikelandželo un Rolling Stones vienā datu mākonī

Easyget.lv, 03.10.2013. 13:59

Mediju mākslas, zinātnes un tehnoloģiju vēstures konferences RENEW programmā - ievērojamā mediju kultūras teorētiķā prof. Erki Huhtamo lekcija

8. oktobrī plkst. 18.00, atklājot 5. starptautisko mediju mākslas, zinātnes un tehnoloģiju vēstures konferenci RENEW, Rīgas Ekonomikas augstskolā ar konferences ievadlekciju – “..Ei, tu, ej prom, šis ir mans mākonis! Mediju arheoloģija kā topos studijas” – uzstāsies ievērojamais mediju kultūras teorētiķis prof. Erki Huhtamo.

Kalifornijas Universitātes Losandželosā profesors Erki Huhtamo (Erkki Huhtamo) savā lekcijā 8. oktobra vakarā pievērsīsies mediju arheoloģijai – paša attīstītajai pieejai mediju kultūras un vēstures pētniecībā. Profesors piedāvās iespēju skatīt šo metodi tās šķērsgriezumā, analizējot konkrētus piemērus – tajos sastapsies Mikelandželo ar Rolling Stones un nokļūs uz datu mākoņiem.

Mediju arheoloģijas pionieris, kultūras vēstures zinātņu doktors prof. Erki Huhtamo šobrīd ir mediju vēstures un teorijas pasniedzējs Kalifornijas Universitātes Losandželosā Dizaina, mediju un mākslas fakultātē, taču kā vieslektors strādā arī citviet ASV, kā arī Eiropā un Japānā. Huhtamo profesionālā un radošā darbība neaprobežojas tikai ar akadēmisko vidi. Huhtamo ir darbojies gan kā žūrijas loceklis, gan kurators vairākos starptautiski nozīmīgos festivālos un izstādēs. Huhtamo rakstījis scenāriju un režisējis arī dokumentālu televīzijas seriālu par mediju vēsturi, veidojis mediju performances un pielāgojis savas idejas arī cita žanra skatuves darbiem.

Ar Erki Huhtamo teorijām iespējams iepazīties arī latviešu valodā – Jauno mediju kultūras centra RIXC 2011. gadā izdotajā grāmatā “Imagināro mediju grāmata. Vispatiesākā komunikācijas medija sapņa meklējumos”, kurā publicēts apjomīgs Huhtamo raksts “Novērošanas actiņu sniegtās izpriecas: novērošanas mediju arheoloģiska izpēte”.

Vērienīgā konference, kas norisināsies Rīgā no 8. līdz 11. oktobrim, pulcēs ap diviem simtiem profesionāļu no visas pasaules. Konferences trīs dienu programmā ietvertas vieslekcijas, sesijas un prezentācijas par tīklotās digitālās, elektroniskās un tehnoloģiju mediju mākslas vēsturi, pievēršoties tādiem jautājumiem kā jauno mediju mākslas arhivēšana, saglabāšana un reprezentācija; paradigmu maiņa – no jaunajiem medijiem līdz postmedijiem mākslā; mediju mākslas vēsture Austrumeiropā un Baltijā u.c.
Īpaši aicinām apmeklēt RENEW konferenci Rīgā vietējos interesentus no Latvijas, ņemot vērā konferences sevišķo fokusu uz Baltiju un Austrumeiropu. Atsevišķi iespējams reģistrēties un apmeklēt gan vieslekcijas 8. un 11. oktobrī, gan arī sev interesējošos tematiskos paneļus. Lai pieteiktos un iegūtu sīkāku informāciju, lūgums rakstīt uz e-pastu renew@rixc.lv.

Konferences mājaslapa: http://renew.rixc.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV