Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Aicina skolēnus pieteikties radošajām filmu darbnīcām

Easyget.lv, 08.10.2013. 15:34

12 radošajās darbnīcās 240 jaunieši uzņems 48 īsfilmas par Rīgu

Viens no Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumiem būs kopā ar Nacionālo Kino centru īstenotais projekts Rīgas kino, tādēļ līdz 18. oktobrim skolēni aicināti pieteikties Rīga 2014 projekta Rīgas kino radošajām filmu un animācijas darbnīcām, kurās jaunieši ar kino profesionāļu palīdzību apgūs iemaņas filmēšanā un stop motion animācijas tehnikā, izveidos īsfilmas par savu apkaimi, informē Nacionālā kino centra pārstāve Astra Spalvēna.

Kas notiek Rīgas apkaimēs? Kādas tās redz to iemītnieki? Kāda ir tur dzīvojošo jauniešu ikdiena un uz kāda fona tā norisinās? Projekts Rīgas kino ne vien meklē atbildes uz šiem jautājumiem, bet arī iemūžina tās paliekošā formātā - filmā. Šeit ar skolu jauniešiem kopā strādās Latvijas kino profesionāļi, saliekot kopā divas unikālas vērtības: pieredzi un jauna cilvēka dzīves skatījumu. Līdz ar to projekts Rīgas kino ienesīs Rīgas kultūras ainā ne vien pieredzējušus un profesionālus māksliniekus, bet arī radošus jauniešus, kuri, iespējams, savu nākotni saistīs ar kino.

Kādi stāsti taps šīs kopdarbības rezultātā? To mēs redzēsim, kad filmas ieraudzīs dienasgaismu 2014. gada augustā, kad jauniešu veidotās īsfilmas kopā ar agrāko gadu filmām un kinožurnāliem par Rīgu tiks demonstrētas brīvdabas seansos. Projekta noslēgumā 2014. gada 30. septembrī kinoteātrī Splendid Palace tiks apbalvoti labāko filmu autori.

Līdz 18. oktobrim skolu jaunieši aicināti pieteikties šī gada radošajās darbnīcās:

  • 4.-8. novembris, Multeņkulteņu animācijas darbnīca Āgenskalnā, norises vieta Friča Brīvzemnieka pamatskola, darbnīcas vadītāji - animatore Kristīna Ratniece, arhitekts Ivars Šmits, dalībnieku vecums - 10 – 14 gadi; 
  • 4.-29. novembris, režisora Ivara Zviedra meistardarbnīcu Jaunciemā, norises vieta Jaunciema 7. pamatskola, dalībnieku vecums 15 – 18 gadi; 
  • 25. novembris - 20. decembris, režisores Ilonas Brūveres meistardarbnīca Āgenskalnā, norises vieta Rīgas Valsts vācu ģimnāzija, dalībnieku vecums 15 – 18 gadi.

Projektu īsteno Nacionālais Kino centrs ar nodibinājuma Rīga 2014 atbalstu sadarbībā ar laikrakstu Diena, Britu Padomi un Rīgas Kinomuzeju. Dalība radošajās darbnīcās ir bez maksas. Informācija un pieteikšanās tiešsaistē www.rigaskino.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV