Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Jesajas Berlina dienas pasākumus varēs vērot tiešraidē

Easyget.lv, 09.10.2013. 09:25

Trešdien, 9.oktobrī, godinot liberālā domātāja un rīdzinieka piemiņu, piekto gadu Rīgā notiek Jesajas Berlina diena.

Jesajas Berlina dienas pasākumus ikviens interesents varēs vērot tiešraidē no plkst. 15.50 mājaslapā isaiahberlin.org un portālā Delfi.lv.

Video tiešraidē plkst. 15.50 sāksies ekspertu diskusija „Ko mēs esam mācījušies no eiro krīzes (tiktāl)?”, kuru vadīs The Browser redaktors, Jesaja Berlina biedrības vadītājs Robert Kotrels. Tajā piedalīsies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes Politikas zinātnes nodaļas docents Ivars Ijabs, politiķis un pētnieks Robert Ķīlis, Somijas Ārpolitikas institūta pētniece Kristi Raika un European Voice redaktors Tims Kings.

Plkst. 17.45 pasākuma organizatori aicina noskatīties dokumentālo filmu „Jesaja Berlins: brīvība un tās ienaidnieki”, kuru pieteiks tās producents Deivids Hermans. Dokumentālo filmu veido Maikla Ignatjeva stāstījums par Jesaju Berlinu un laiku, kurā viņš dzīvoja. Filmas pirmizrāde Lielbritānijā, telekanālā BBC2 notika 1997.gada novembrī. Tā ir otrā daļa filmai “Eža tapšana”, kas tika izrādīta pirms pagājušā gada Jesejas Berlina piemiņas lekcijas.

Plkst. 19.00 britu politiskais filozofs Džons Grejs nolasīs Jesajas Berlina piemiņai veltīto lekciju “Jesaja Berlins un brīvības nozīme”. Lekciju pieteiks Sorosa fonda – Latvija izpilddirektors Andris Aukmanis.

Jesaja Berlins, kas ir viens no pasaulē ievērojamākajiem 20. gadsimta intelektuāļiem un liberālās filozofijas pārstāvjiem, ir dzimis Rīgā 1909. gada 6. jūnijā. Pasākumi Jesajas Berlina piemiņai kā tradīcija Rīgā aizsākta 2009. gadā kā daļa no viņa simtgades svinībām.

Jesajas Berlina dienas pasākumus organizē Sorosa fonds – Latvija un Jesajas Berlina biedrība.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV