Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rojas Zvejniecības muzejā atklās starptautisku izstādi

Easyget.lv, 10.10.2013. 12:40

Sestdien, 12 oktobrī, plkst. 15:00 Rojas Zvejniecības muzejā notiks starptautiskas izstādes atklāšana un kataloga Creanature prezentācija.

Izstāde varēs redzēt vairāk nekā 50 dažādu valstu mākslinieku darbus, kas šovasar tapuši Mākslas laboratorijās Lietuvā, Latvijā un Igaunijā.

Creanature iniciē un izved dažādus projektus, kas ir balstīti kultūras, laikmetīgās mākslas, ekoloģijas, dabas zinātnes, tehnoloģiju un citu sfēru sadarbībā.

Mākslas laboratorijas notika Lietuvā, nomaļā vietā netālu no Salakas pilsētiņas, Latvijā - Rojā, festivāla Rojal ietvaros un Igaunijā - Hījumā salā, Tubalas ciematā. Šo aktivitāšu rezultātus un katalogu aplūkot varēs Rojas Zvejniecības muzejā. Vēlāk, novembrī, izstāde ceļos uz Tallinu un decembrī būs apskatāma Kauņā Žalgira arēnā, Lietuvā.

Laboratorijas dalībnieki Rojā, gan arī citās laboratorijās piecpadsmit dienās sadarbojās ar vietējiem ļaudīm, pētīja un atspoguļoja esošo vidi un materiālus, radoši izmantoja tradicionālos mēdijus - tēlniecību, keramiku, glezniecību, fotogrāfiju kā arī ne tik jaunos - performances, skaņu mākslā, instalācijas, video u.c.. Mākslas laboratorijas sniedz radošu vidi māksliniekiem, kuri ir gatavi izaicinājumiem vidē, kas prasa gatavību eksperimentiem, sadarbībai un viedokļu apmaiņai. Vairums no māksliniekiem strādāja dabā, citi Rojā apguva kādreiz tik slaveno industriālo Rojas vidi, bijušo Rojas zivju konservu rūpnīcas teritoriju, lai tajā ienestu jaunas vibrācijas un iespējams, radītu priekšnoteikumus šīs vides maiņai nākotnē.

No Latvijas šajās mākslas laboratorijās piedalījās Verners Lazdāns, Māris Grosbahs, Daiga Krūze, Elīna Cērpa, Andris Vītoliņš, Alise Šaburova un citi.

Vairāk informācijas: www.creanature.net, www.facebook.com/creanature, www.facebook.com/fROJAL

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV