Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Noslēdzies konkurss par filmu „Zils ir vissiltākā krāsa”

Easyget.lv, 16.10.2013. 09:45

Atklāta un seksualitātes caurstrāvota franču drāma par mīlestību starp divām jaunām sievietēm, kuras izdzīvo savstarpējas kaislības un jūtu izsīkšanas pieredzi.
Noslēdzies konkurss par filmu „Zils ir vissiltākā krāsa”

Galvenā varone ir 15 gadus vecā Adele, kura pamazām kļūst par jaunu sievieti un sapņo piedzīvot savu pirmo mīlestību. Meitenes izskatīgais klasesbiedrs Tomass ir neprātīgi viņā iemīlējies, taču mīlas stāsts tā arī nesākas, jo Adele nonāk kāda erotiska sapņa varā... Tajā viņa ierauga mistisko meiteni ar ziliem matiem, ko nesen redzējusi uz ielas. Sapnī zilmatainā meitene ienāk Adeles guļamistabā un ar neaprakstāmu baudu iegūst viņu. Nav ilgi jāgaida līdz noslēpumainā meitene, mākslas studente Emma arī reālajā dzīvē ierodas pie Adeles. Aizsākas kaislīgs un sarežģīts mīlas stāsts, kas ilgst vairākus gadus un piedzīvo jūtu izsīkšanu skatītāju acu priekšā.

Šī gada Starptautiskā Kannu kinofestivāla laureāte un Zelta palmas zara saņēmēja filma “Zils ir vissiltākā krāsa” ir pirmais kinodarbs Kannu vēsturē, par kuru piešķirts augstākais apbalvojums ne tikai režisoram, bet arī abām galveno lomu atveidotājām.

Divus ielūgumus uz filmu kinoteātrī "Splendid Palace" laimējusi Rūta P. (mob. 2947....). Ar Rūtu sazināsimies personīgi.

Pareizās atbildes uz konkursa jautājumiem:

Cik Zelta Palmas zarus filma ieguva šī gada Kannu kinofestivālā?
3

Kāds ir filmas garums?
179 min.

Filmas pamatā ir:
Žilijas Maro komiksa motīvi

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV