Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Tallinā izrādīs krāšņos Latvijas meistaru lakatus

Easyget.lv, 21.10.2013. 11:38

No 22. oktobra līdz 4. novembrim Tallinā, Igaunijas Tautas mākslas salonā Piik ielā 22 būs skatāma Tautas lietišķās mākslas studijas „Dzilna” dalībnieču vilnas un lina austo lakatu izstāde, informē Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.
Tallinā izrādīs krāšņos Latvijas meistaru lakatus

Studijas dalībnieces ir prasmīgas audējas un rokdarbnieces. Jau gandrīz piecdesmit gadu meistares pārsteidz un iepriecina skatītājus ar saviem darbiem gan Latvijā, gan citur pasaulē – Krievijā, Portugālē, Lietuvā, Igaunijā, Polijā, Vācijā, Zviedrijā, Spānijā.

Limbažu kultūras nama Tautas lietišķās mākslas studija „Dzilna” dibināta 1964.gadā. Studija saņēmusi daudz un dažādu apbalvojumu, un tās dalībnieču darbi glabājas arī Latvijas muzeju fondos. Šobrīd studijā darbojas 33 dalībnieces, kas auž, ada, izšuj un šuj. TLMS „Dzilna” dalībnieces savu darbu izstādēs pārsteidz ar auduma tehniku dažādību, krāsu košumu un saskaņu, kā arī interesi par Latvijas novadu tautas tērpiem, īpaši pētot Limbažu apkārtnes goda un darba tērpus.

Studijas nosaukums radies no putna „dzilna” nosaukuma. Krāsas, kas redzamas košā putna mugurā, smalkā toņu pāreja un akcenti ir ievijušies arī studijas audēju krāšņajos darbos.

Izstādi rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Limbažu kultūras centru.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV